De tentoonstelling is een mooie publiekstrekker voor het museum Bussemakerhuis.
De tentoonstelling is een mooie publiekstrekker voor het museum Bussemakerhuis.

Veel belangstelling voor expo Modebeeld 1930-1950

Algemeen

Museum Bussemakerhuis heeft een hit: de tentoonstelling ‘Modebeeld 1930-1950’ geniet een grote belangstelling van het publiek. Om hen een nog beter beeld te geven van de historische verhalen achter deze mode, houden zij een extra ochtend ‘De conservator vertelt’.

BORNE - Op woensdag 1 juni vanaf 10.30 uur geeft conservator Wilma Witteman een digitale presentatie over de tentoonstelling. Onder het genot van een kop koffie wordt u uitgebreid geïnformeerd over het modebeeld in de periode waar deze tentoonstelling over gaat. Na de presentatie wandelt u samen door de tentoonstelling en is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelden kan via communicatie@museumbussemakerhuis.nl Deelname kost 10 euro en Museumkaarthouders betalen slechts 7,50 euro voor toegang.

Museum Bussemakerhuis is het enige overgebleven én opengestelde 18e-eeuws fabrikeurshuis in Nederland. Museum én rijksmonument. Het Bussemakerhuis uit 1665 staat in de oude kern van Borne en is de bakermat van de textielindustrie in Twente. De doopsgezinde fabrikeur Jan Bussemaker liet in 1779 het huis verbouwen tot woon- en handelshuis. Dit linnenhandelshuis verkeert nog vrijwel in de oorspronkelijke staat. Een unieke inkijk in de leefwijze van een fabrikeursfamilie en het doopsgezinde leven in de 18e en 19e eeuw in Twente. Zie ook: www.museumbussemakerhuis.nl