Afbeelding

Column Irene Pigge Netjes!

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het koffiezaakje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Wie regelmatig in de buurt van ons station komt, heeft het vast wel gemerkt, het kan eigenlijk niet onopgemerkt zijn gebleven: het is er hartstikke netjes. Dit komt omdat we op verzoek van gemeente en de NS het gastheerschap op ons hebben genomen.  We zijn eerste aanspreekpunt voor vragen, dragen bij aan een opgeruimd en schoon stationsgebied en proberen zo een mooi visitekaartje te zijn voor ons fijne dorp.

Onze huidige buitenman zet zich met hart en ziel en met een zelf meegebrachte strobezem in om alle vuil naar het rijk van Twente Milieu te helpen. Het is niet zo dat wij niet een bezem hebben, maar deze vindt hij fijner. Hij wil niet dat ik betaal voor hem, bescheiden als hij is. Ook had ik een fancy raamsysteem willen aanschaffen zodat hij zonder al te veel moeite de ramen kan lappen. Niet nodig, vond hij. Geef hem een spons en een oude krant en je hebt nog nooit zulke heldere  ramen gezien.

Op het woordje KUS na dan, dat sinds jaar en dag op een van de ramen gekerfd staat. Ergerlijk, ja, maar toch ook wel weer mooi dat iemand zoveel moeite heeft gedaan voor een iets dat vast heel lief bedoeld is. Dat had ook anders gekund. Toch netjes. Over kussen gesproken: wist u dat het hoekje naast de niet-gebruikte zijdeur vaak wordt gebruikt voor nog even een snelle zoen tussen geliefden? Ze wanen zich onbespied, maar niets is minder waar: de spiegelende werking van het raam is eenzijdig. Wij zitten dus front-row bij de liefkozingen. Of wanneer kleding, haren of andere lichaamsdelen worden gecheckt. We zijn gek op netjes.

Column Irene Pigge