Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Help ook de vluchtelingen

Algemeen

BORNE - De oorlog in Oekraïne loopt nog steeds door. Zo ook de vluchtelingenstroom die naar Nederland komt. Er worden ook hier in de regio vluchtelingen opgevangen, zoals in de Zwanenhof en Maria Mediatrix. Hiervoor zijn ook vrijwilligers nodig om hen te begeleiden.

Het Bureau Vrijwilligerswerk Borne deed eerder ook al een oproep om vrijwilligers te vinden die aan de slag gaan om de vluchtelingen concreet te helpen met veel dagelijkse zaken. Afgelopen week hernieuwden zij de oproep vanwege de grotere toestroom. De vrijwilligers werken in een team en zetten zich onder meer in voor een zinvolle dagbesteding, het helpen bij zelfstandigheid en om de vluchtelingen wegwijs te maken in onze maatschappij. 

Een eerdere informatieavond leverde al de nodige nieuwe vrijwilligers op, aldus het Bureau Vrijwilligerswerk Borne. “Maar we kunnen nog steeds mensen gebruiken!”, zo benadrukte men op Facebook afgelopen week. Aanmelden kan via vrijwilligers@noodopvangborne.nl 

Men is ook nog steeds op zoek naar bruikbare fietsen voor de vluchtelingen. Deze kan men op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur komen brengen.