Een jonge vrouw werkt bij de thuiszorg. Ze verzorgt huishoudelijke taken bij een oudere mevrouw, die zo langer zelfstandig kan wonen.
Een jonge vrouw werkt bij de thuiszorg. Ze verzorgt huishoudelijke taken bij een oudere mevrouw, die zo langer zelfstandig kan wonen. Foto: Hollandse Hoogte / Patricia Rehe

Steun en advies voor mantelzorgers

Algemeen

BORNE - Deze donderdag 2 juni is weer het MantelzorgCafé in Borne. Dit is dan van 13.30 tot 15.30 uur aan de Ennekerdijk 17 in Borne. Deelname is gratis, maar men rekent 2 euro per consumptie.

Het MantelzorgCafé is opgezet door Stichting Informele Zorg Twente (SIZ) met als doel om mensen die mantelzorg leveren aan naasten goed te ondersteunen. Dit is immers een belangrijke maar ook zware taak, fysiek al dan niet emotioneel. Bovendien kunnen mantelzorgers ook met gerichte vragen zitten over hoe zij deze zorg het beste uit kunnen voeren. Tijdens de maandelijkse MantelzorgCafé’s kunnen zij hun zorgen en vragen delen met experts, maar ook vooral met elkaar.

Stichting Informele Zorg vierde begin deze maand een mooie mijlpaal; men bestaat 40 jaar. Zij putten dan ook uit een grote hoeveelheid ervaring. Dit zal de komende decennia alleen nog maar belangrijker worden omdat de samenleving vergrijst en zorgkosten ook steeds doorstijgen. De nadruk zal dan ook steeds meer komen te liggen op dit soort informele zorg.