Paul Formanoij pakte zijn eerste kampioenschap bij de Bornese schaakvereniging.
Paul Formanoij pakte zijn eerste kampioenschap bij de Bornese schaakvereniging.

Paul Formanoij nieuwe clubkampioen schaken

Algemeen

Met nog een ronde te spelen is Paul Formanoij niet meer in te halen en wordt hij voor het eerst kampioen van de schaakvereniging Borne. 

BORNE - Hij was een van de trouwste schakers dit seizoen, hij miste van de achttien rondes, slechts een avond. Hij won tien partijen, en vier keer deelde hij de punten. Drie keer verloor hij een partij en John Leerentveld was zijn angstgegner, hij won twee keer van Paul. In totaal deden er 25 schakers mee aan dit kampioenschap.

In de laatste ronde schaakte Paul tegen Erik Witteveen met wit. De zwartspeler staat bekend als een prima verdediger en die kwaliteit kwam hem goed van pas. Paul zette de aanval in en leek winnend voordeel te hebben. Door uitstekend spel van Witteveen kwam hij zelfs beter te staan. Een paar schaakjes met de dame lokte de koning van Formanoij naar voren en via een pion offer die genomen moest worden ging Paul zelfs schaakmat. Doordat de nummer twee, Henk Eijlert niet speelde, deze avond, kon die geen kwaad meer doen voor het kampioenschap. Of Eijlert tweede blijft is nog onzeker want Rik Veldhuis zit hem op de hielen, en er is nog een ronde te gaan.

Inloopavond
Dinsdag 7 juni wordt de maandelijkse inloopavond gehouden. De avond begint om 19.45 uur en deelnemers kunnen op elk moment stoppen als ze dat willen. In het clublokaal “De Wiekslag”, aan de Deldensestraat 82 zullen een aantal korte schaakpartijen gespeeld worden. Toegang gratis.