Het gaat weer erg gezellig worden in Bornerbroek deze pinksterdagen!
Het gaat weer erg gezellig worden in Bornerbroek deze pinksterdagen!

Leuke Pinksterfeesten in Bornerbroek!

Algemeen

Het Pinksterweekend komt eraan en dat betekent dat Bornerbroek volop in het teken van de Pinksterfeesten staat. Na twee jaar geen “echte” Pinksterfeesten, gaan we nu weer los in het hart van Twente. 

BORNE - De 39e editie van de Pinksterfeesten start op vrijdag voor de (oud-)Bornerbroekers en de plaatselijke ondernemers. Vanaf zaterdag tot en met tweede pinksterdag heeft Bornerbroek een spectaculair en vol programma met voor ieder wat wils! 

Zaterdag 4 juni: Deutsche Mittag en Rocking Night

We beginnen vanaf 16.00 uur met de Deutsche Mittag, met op het programma biertafels, brätwursten, bierpullen en Duitse partyhits. 

Allereerst verwelkomen de band Wir sind SPITZE. Gooi de beste volksmuziek, dance, schlagers en de nieuwste hits samen in een cocktailshaker en je krijgt de unieke Wir sind SPITZE smaak. 

Daarna volgt Wolfgang Petry, zonder Petry geen party. Dirk Maron zorgt met zijn Wolfgang Petry double show voor onvergetelijke momenten en krijgt iedereen op de bühne! 

In de avond gooien we het over een andere boeg en gaan we over op rock, met “a tribute to the 90’s rock” band House of Rock. House classics van DJ Paul Elstak tot Scooter en van SNAP tot 2Unlimited vliegen je in razendsnelle medley’s om de oren! 

Deze partyrockband met ronkende gitaren, sexy zangeressen en feestkanonnen zet de tent op z’n kop. Tot slot zorgt DJ EGH deze avond voor de juiste party hits en feeststemming! 

Zondag 5 juni: Eerste pinksterdag

Vanaf 10.00 uur kun je de dag rustig beginnen met Frühschoppen und Flohmarkt: een ochtend vol muziek en een vlooienmarkt. De Brookerkapel en de Twentelandkapel zorgen voor originele Egerländers, Duitse Schlagers en Tsjechische en Böhmische muziek. Zondagmiddag staat in het teken van Country en Rock! Met de Johnny Bernhard Band & The Wieners is deze middag compleet! 

Op eerste pinksterdag is er ’s middags op het terrein ook van alles te doen! Er is een spectaculaire BMX-show en de brandweer zorgt voor een vurige demonstratie. Natuurlijk is er dit jaar ook weer een ballonnenman, het welbekende beachvolleybaltoernooi en de altijd spannende competitie van het vogelschieten. 

De zondagavond staat bekend als één groot feest. Deze avond ontkom je niet aan Nederlandstalige toppers van Michael Pigge, Samantha Steenwijk en zanger Kafke. Ook de Beatcrooks maken er een grandioos feest van. Tussendoor zorgen DJ Matte Frazzie en Silfissa ervoor dat je niet stil kan blijven staan!

Maandag 6 juni: Tweede pinksterdag

De Mighty Machinery Monday heeft een zwaar programma en staat in het teken van power en stoer vermogen: ronkende motoren, shovels, oldtimers, hijskranen, auto’s en antieke landbouwmachines zijn te vinden op het terrein. Iets heel anders dat je ook wilt volgen is de demonstratie van schapen drijven en het nieuwe fenomeen fiets frotten. Fiets Frotten? Ja, zo snel mogelijk een fiets in elkaar vouwen. Dat lukt je niet zomaar!

Qua muziek geniet je deze middag van de MoNoMaN: neem een eetlepel country, een halve liter rock ’n roll, een scheutje surf en een snuifje sixties en aanschouw deze oNeMaNbaNd. Daarnaast schittert ook de Queen tribute band Queen Forever. Zij chockeren iedereen met hun fantastische vertolking van de legendarische Britse rockband Queen. De band treedt 100% live op en speelt al jouw favoriete Queen songs! Tot slot zorgt DJ Magnus voor een gezellige afsluiting van de Pinksterfeesten 2022.

Overdag gratis toegankelijk

Verder is er op het terrein het hele weekend lang van alles te doen en kun je een rondje maken over de kermis! Voor ieder wat wils en voor jong en oud genoeg keuze om los te gaan in ’t hart van Twente. 

Het feestterrein en de tent zijn overdag gratis toegankelijk. De entree voor de tent is op zaterdag en zondagavond 12,50 euro. Voor meer informatie en het volledige programma volg je ons op Instagram en Facebook of kijk je op www.pinksterfeesten.nl.

door de redactie

Bornerbroek heeft een spectaculair en vol programma