We gaan weer een gezellige tijd tegemoet in Borne. Het dorpsfeest gaat van start op 24 augustus.
We gaan weer een gezellige tijd tegemoet in Borne. Het dorpsfeest gaat van start op 24 augustus.

Melbuul’ndagen met vol programma

Algemeen

Eindelijk: de Melbuul’ndagen staan nu écht voor de deur! Bij de gemiddelde Bornenaar begint het flink te kriebelen: drie jaar na de laatste editie kan het dorpsfeest weer doorgaan. Ondanks alle uitdagingen staat er weer een vol programma op de planning!

BORNE - In de afgelopen jaren heeft de organisatie niet stil gezeten, want in drie jaar tijd is er vanzelfsprekend het een en ander veranderd. Er hebben wisselingen plaatsgevonden bij zowel de grote groep vrijwilligers, alsmede in het bestuur (op dit moment bestaande uit: Patrick Mollink als voorzitter, Daan Meijer, Karin Spoolder, Marloes Spekschate en Corine Hofstra). Daarnaast had de organisatie ook te maken met leveranciers die in coronatijd gestopt zijn met hun onderneming of bedrijven die door actuele personeelskrapte niet datgene kunnen leveren waar de organisatie behoefte aan heeft. ‘Een échte uitdaging dus, maar het is weer gelukt: een spetterend vijf dagen durend dorpsfeest, voor en door Borne!’ meldt Patrick Mollink enthousiast.

Vijf dagen bruisend Borne
De 44e editie begint op woensdagavond 24 augustus met de traditionele Oogstdankviering in de St. Stephanuskerk en zal op zondag worden afgesloten met de band Wir Sind Spitze!. In de tussentijd heeft de organisatie met meer dan 30 vrijwilligers van alles op de planning. Bekende terugkerende onderdelen zoals de Ronde van Borne, Borne Culinair, de Run Bike Run, de feestavonden met live muziek (met dit jaar bands Broadway & Blizzert) en de braderie zullen niet ontbreken.

Originele dorskast
Het Speciaalbierfestival & Wijnplein is vanwege zijn succes verplaatst naar het Rheineplein (voorheen Grotestraat-Noord), waar het tussen 14:00 en 19:00 proeven is geblazen. Er is meer dan genoeg keuze voor de speciaalbierliefhebber, want er staan in totaal 15 brouwers. Met namen zoals Texels Bierbrouwerij en Stanislaus Brewskovitch en natuurlijk onze eigen drie Bornse bierbrouwers, belooft het een gezellige middag te worden. Op zondag kan je in de Grotestraat-Noord en Stationsstraat kijken naar prachtige trikes en oldtimers. Hoogtepunt is misschien wel de originele dorskast, die de perfecte aanvulling is voor ons ‘dorsfeest’.

Buikschuiven & FIFA toernooi
Ook voor de jeugd is er deze editie genoeg te beleven. Voor de allerkleinsten verandert op zondagmiddag het Rheineplein in Circus Melbuul’n. Kinderen kunnen zich laten schminken, op de rodeostier stappen en spelletjes spelen als een echte circusartiest. Iedereen kan ook vast gaan oefenen op zijn of haar beste dancemoves, want de dansmatten zijn ook weer in het dorp te vinden! Op de zaterdag staat er een 45 meter lange stormbaan én een buikschuifbaan voor de oudere jeugd klaar. Op zondag kunnen zij hun beste Max Verstappen skills laten zien bij de racesimulatoren of potje FIFA of Fortnite spelen op één van de vele Playstations.

Een goed begin

Op de donderdag is er ook een kleine wijziging in het programma te zien. De Bonte Avond in het Dijkhuis is verandert in een Bonte Middag. Vanaf 18:00 uur is het tijd voor de openingsborrel en zal Burgemeester Jan Pierik als prominente Bornenaar halverwege de avond het vat aanslaan om de Melbuul’ndagen officieel te openen. ‘We hebben er onwijs veel zin in!’ vertelt voorzitter Patrick enthousiast. ‘En het werd ook wel tijd, want ben inmiddels al drie jaar lang voorzitter van deze mooie club maar er heeft nog geen dorpsfeest plaatsgevonden’ eindigt hij met een knipoog.

Aanmelden & inschrijven kan nog
Mochten mensen zich nog willen inschrijven of aanmelden voor bepaalde onderdelen, dan kan dat nog. Er zijn nog plekken beschikbaar bij de kofferbakverkoop, kinderrommelmarkt en de oldtimershow. Mocht je nog een kraam op de braderie willen boeken, dan kan dat nog tot en met 12 augustus. Inschrijven kan via www.melbuulndagen.nl. In de week voorafgaand aan de Melbuul’ndagen zal de nieuwe vorm van het Melbuuln Magazine op de mat verschijnen.