Claim biedt eenvoudige spelregels - maar vergt wel het nodige tactisch inzicht om te winnen!
Claim biedt eenvoudige spelregels - maar vergt wel het nodige tactisch inzicht om te winnen! Foto:

Introductie van bordspel Claim bij spellenwinkel De Dondersteen

Op zaterdag 13 augustus geven Hans Planje en Tosho Kooimans van 13.00 tot 17.00 uur de gelegenheid om het door hen ontwikkelde bordspel 'Claim' uit te proberen in Spellenwinkel De Dondersteen aan de Wemenstraat 18 in Hengelo.

HENGELO - Het is een leuk en veelzijdig handelsspel. Zodra je het spel door hebt kun je gaan variëren met de vorm en grootte van het speelbord en varianten op de spelregels, waardoor steeds weer nieuwe spelvormen van Claim ontstaan. Dat maakt Claim tot een spel dat nooit gaat vervelen, aldus de bedenkers.

Sinds de oertijd doet de mens aan ruilhandel. In de tijd dat er nog geen geld bestond was het de enige manier om aan goederen te komen die je zelf niet had en ook niet kon produceren: door er iets voor terug te geven dat de ander kon gebruiken. Het bordspel Claim is op dit principe gebaseerd. In het spel zijn 6 verschillende producten die op verschillende locaties verkrijgbaar zijn en die elk een bepaalde waarde hebben. Door naar die locaties te reizen en er te handelen, leg je een claim op die locatie. Het doel van het spel is dan ook om als eerste op zoveel mogelijk locaties een claim te leggen.

Claim is een spel dat in hoofdzaak bestaat uit een aantal segmenten en blokjes en een paar eenvoudige basisregels. Met de segmenten kunnen verschillende speelborden worden gelegd en de regels lenen zich er uitstekend toe, met enkele eenvoudige aanpassingen allerlei verschillende spellen te spelen met hetzelfde basismateriaal.


Hoewel de spelregels eenvoudig zijn, is Claim een spel dat je vaker gespeeld moet hebben, om het principe van ruilen goed onder de knie te krijgen. Er is een zeker spelinzicht nodig om slim en tactisch te reizen en efficiënt te handelen en dat vraagt tijd. Oefening baart kunst! Wie een bepaald spel onder de knie heeft kan gaan variëren met de vorm en grootte van het speelbord en varianten op de spelregels, waardoor steeds weer nieuwe spelvormen van Claim ontstaan. Dat maakt Claim tot een spel dat nooit gaat vervelen.

Kijk ook op: www.de-dondersteen.nl

Pen