Afbeelding

Twente klopt Fortuna Sittard in eerste thuisduel

FC Twente heeft zondag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisie seizoen gewonnen. Het werd een overtuigende 3-0 winst.

ENSCHEDE - In de openingsfase van de wedstrijd wist Virgil Misidjan als eerste mooie kansen - bijna - te benutten: hij zette twee verdedigers op het verkeerde been met een schijnbeweging en schoot de bal nét langs de verkeerde kant van de paal. Ricky van Wolfswinkel wist in de 22-ste minuut de 1-0 te maken, na een fraaie pass van Gijs Smal. Kort voor de rust volgde de tweede treffer van Joshua Brenet.

In de tweede helft had Misidjan nog iets goed te maken: de misser van de eerste helft. Hij wist alsnog zijn naam op het scorebord te krijgen in de 53-ste minuut. Vanuit de linkerkant van het strafschopgebied wist hij de bal in te schieten voor een nette 3-0 eindstand. Verder staat deze donderdag nog het duel tegen Fiorentina op bezoek in het kader van de UEFA Europa Conference League.

Kijk voor meer informatie over de club en sportieve ontwikkelingen van FC Twente ook op hun website: www.fctwente.nl