Een welverdiende podiumplaats voor Joris.
Een welverdiende podiumplaats voor Joris. Foto:

Joris herpakt zich met podium na vervelende crash in kwalificatie

BORNE - Nadat er al veel wedstrijden onder droge omstandigheden zijn verreden dit seizoen kon het niet lang meer duren voordat er weer eens een regenachtige racedag zou aanbreken. Zaterdag 24 september was dat in Assen het geval. Regenachtig met af en toe weer droge momenten. Dat maakte de bandenkeuze alleen maar moeilijker.
In kwalificatie 1 wist Joris zijn tempo goed op te bouwen op een opdrogende baan en wist daarmee de 5e tijd te noteren. In kwalificatie 2 was de baan droog en Joris begon sterk. Hij kwam naar de 4e plaats maar werd na een tijdje weer terugverwezen naar positie 5. In een poging om aan te zetten voor een nieuwe snelle ronde ging het mis. Hij raakte net wat nattigheid op de curbstones en vloog van de motor af. Flink balen, maar gelukkig kwam hij er zelf goed vanaf en viel ook de schade aan de motor mee.
Het team had binnen no-time de motor klaar, maar kwam vlak voor de race weer voor een uitdaging te staan. De hele middag was het licht aan het regenen met tussendoor wat droge momenten. Dat maakte de bandenkeuze erg lastig.
Joris over de race: "Het team heeft geweldig werk geleverd deze dag, dus dat was natuurlijk een extra motivatie om een goed resultaat te behalen. Vanaf de 5e startplaats had ik een goede start maar de eerste ronden waren erg lastig en verliepen niet goed. Het druppelde licht en het was lastig inschatten of het echt overal volledig droog was. Ik verloor veel tijd en een 6e/5e plaats leek het maximaal haalbare. Totdat ik in mijn ritme kwam en met een aantal keer de snelste raceronde rap inliep op de kopgroep. Uiteindelijk kwam ik na een top race als 3e over de finish. 1 tiende scheelde het met de tweede plaats en 3 seconden met de nummer #1. Ik ben super blij met dit resultaat. Van glijdend over het asfalt naar een podium een paar uur later! Dit is echt een mooi teamresultaat, zonder hun had ik dit nooit kunnen behalen!"
"Met dit resultaat hebben we de derde plaats in het klassement nog steviger in handen! 8 oktober zijn de finaleraces op het TT Circuit van Assen, ik kijk er erg naar uit. We gaan er alles aan doen om het seizoen met klinkende resultaten af te sluiten. We houden dan ook onze sponsordag, dus lijkt het je leuk om te komen kijken? zorg dat je erbij bent!"