Diverse mensen maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om eens een kijkje te nemen op deze bijzondere plek. Zij kregen een uitgebreide rondleiding.
Diverse mensen maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om eens een kijkje te nemen op deze bijzondere plek. Zij kregen een uitgebreide rondleiding. Foto:

Drukte bij open dag crematorium Borne

De open dag van Crematoria Twente op de locatie in Borne heeft zondag bijna 700 belangstellenden getrokken. Het crematorium in Borne is sinds 2018 in gebruik en kenmerkt zich door de prachtige ligging in het Bornse landschap. De bezoekers reageerden zeer enthousiast op het bijzondere weidse uitzicht vanuit de twee aula’s en lieten zich de aangeboden catering goed smaken. 

BORNE - Veel bezoekers waren verrast door de vele mogelijkheden op het gebied van de catering. Ook de crematieruimte en de technische ruimtes achter de oven trokken veel belangstelling.Het netwerk palliatieve zorg Twente was aanwezig en voerden met veel bezoekers het gesprek over hoe je je kunt voorbereiden op de dood. Informatiefolders hoe om te gaan als je hoort dat je ongeneeslijk ziek bent en een notitieboekje om de wensen over de laatste levensfase en de persoonlijke ideeën over de uitvaart te noteren, werden door veel bezoekers meegenomen. 


Directeur Harriët Tomassen: “We zijn ook aangenaam verrast door de grote hoeveelheid kinderen die op onze open dag zijn geweest. Veel ouders gaven aan de kinderen op een luchtige manier te willen voorbereiden op het eventuele sterven van een dierbare. Een open dag leent zich hier heel erg goed voor. De sfeer is ontspannen, alle vragen kunnen gesteld worden en er is geen verdrietige sfeer. We hebben mooie gesprekken gevoerd met mensen die onze open dag gebruiken om keuzes te maken over wat zij willen. Samen met alle collega’s kijken wij terug op een heel geslaagde, goed bezochte open dag.”


Volgend jaar houdt Crematoria Twente open dagen bij de locaties Almelo en Oldenzaal. Kijk voor meer informatie over hun diensten en toekomstige open dagen ook op: www.crematoriatwente.nl

Afbeelding
Pen
Afbeelding