Boven: Lennart Freericks is kampioen in Markelo. Onder: Ties Fikkert pakt de eerste plaats.
Boven: Lennart Freericks is kampioen in Markelo. Onder: Ties Fikkert pakt de eerste plaats. Foto:

Succes judoka's JPT bij kampioenschap

Judo Promotion Twente was zaterdag op twee fronten actief: het Nederlands Kwalificatietoernooi (NKT) in Almere, waar gestreden wordt om de tickets voor het NK. Daarnaast werd het opstaptoernooi in Markelo gehouden.

TWENTE - Bij het Nederlands Kwalificatietoernooi wonnen Jochem van Dijk uit Borne en Martin Evenberg ieders één partij. Linde Hanstede, uitkomend voor SJO, wist een bronzen medaille te behalen wat haar een ticket voor het NK opleverde.


Vergezeld door een aantal stevige buien reden de jonge judoka's 's ochtends naar Markelo voor het opstaptoernooi. Het is voor hen het eerste toernooi van het seizoen. De begeleiding was in handen van Twan Weber en Eva-loes Huitsing. Zij kennen als les assistent deze judoka's goed. Ferry en Rita Evenberg gaan achter de jurytafel. Zij zijn weliswaar de trainers van deze judoka's, echter is het opstaptoernooi het toernooi bij uitstek om de verantwoordelijkheid bij ‘de jeugd’ te laten. En dit gaat uitstekend: voor alle judoka’s hebben de coaches de nodige tips en tops, zodat iedereen vandaag iets kon leren.


We beginnen met Tim Ensink, Lennart Freericks, Leon Annink, Binck de Lizer en Mai-Lee Maholetti. Iedereen doet super zijn best en het gaat iedere partij beter. Mai-Lee leert haar worpen doorzetten en Lennart laat een ongekende concentratie zien, waardoor hij zowaar alle partijen wint. De dame en heren eindigen met een 1e (Lennart), 2e (Mai-Lee en Binck), 3e (Tim) en 4e plek (Leon).Daarna volgen Juliette Freericks, Luuk Briët en Tias Fikkert. Juliette heeft woensdag samen met coach Eva-Loes een worp gekozen en een plannetje gemaakt, waar hard op is getraind. Dit betaalt zich uit in een zilveren medaille. Luuk heeft na 3 dagen schoolkamp moeite om in het spelletje te komen. Dit gaat wel steeds beter, hij wordt aanvallender en weet op het eind een partij te winnen. Tias is afgelopen seizoen enorm gegroeid. Hij gaat meteen vol de strijd in en weet zijn eerste 3 partijen binnen 10 seconden te winnen. De laatste partij duurt iets langer maar ook die partij wint Tias, zodat hij zich kampioen mag noemen.


Het was een goed toernooi volgens JPT, waar de scheidsrechters onder begeleiding opgingen voor een hoger niveau, waarmee het voor scheidsrechters, judoka's en coaches een mooi leermoment was. Bij het toernooi werden ook de scheidsrechters in het zonnetje gezet, in het kader van de Week van de Scheidsrechter.

Eva-Loes en Twan met judoka's.
Pen
Ties Fikkert