Corine Hofstra
Corine Hofstra Foto:

Column Corine Hofstra: de goede kant van het spoor

Ik schreef hier vorige week in dit column: terug naar het normale leven. Stiekem is dat niet helemaal waar, want vanaf vrijdag ben ik de gelukkige eigenaresse van een koophuis in de mooiste gemeente van Nederland: Borne natuurlijk! Ik ben dus druk bezig met uitzoeken, inpakken en verkopen.

BORNE - Ik heb het net op tijd gekocht trouwens, want met deze hedendaagse hypotheekrentes die de pan uit rijzen, had ik op dit moment niet meer dan een schuur met een half dak kunnen kopen. Denk ik. Ik prijs mezelf dus onwijs gelukkig met m’n nieuwe pareltje! En de locatie is ook top, want ben met 5 minuten wandelen in het centrum van Borne. Of zoals Herman, voorzitter van de stichting waar ik voor mag werken, noemt: ‘je hebt nog beter zicht op wat er allemaal in Borne gebeurd!’. 


En, niet onbelangrijk als ik familie Hofstra mag geloven, ‘eindelijk aan de goede kant van het spoor’. Ik dacht dat dit een grapje binnen onze familie was, maar ik heb vorig jaar tijdens een rondleiding geleerd dat dit een oud Borns gezegde is. Onder leiding van de gidsen van Oud Borne heb ik begrepen dat familie Spanjaard destijds alleen maar elektriciteit aan de centrum kant van het spoor liet installeren, omdat aan ‘mijn kant’ van het spoor alleen maar de textielarbeiders woonden (in ‘De Rode Lap’ huizen aan de Deldensestraat).


Ik zie bij het wonen aan de goede kant van het spoor, vooral als meerwaarde dat ik niet meer elke keer voor het spoor hoef te wachten dat 83 keer per uur dichtzit. Allemaal tijdswinst dus!

Corine Hofstra
Visit Borne


Er valt de komende tijd nog veel leuks te beleven in Borne! We hoeven ons dit najaar zeker niet te vervelen. Kijk voor een actueel overzicht van activiteiten in Borne op: www.visitborne.nl

Pen