Archieffoto van Loge Sciviam.
Archieffoto van Loge Sciviam. Foto:

Orde van Weefsters viert 75-jarig jubileum met een open avond

De Orde van Weefsters viert in oktober van dit jaar haar 75-jarig jubileum. Gedurende deze 75 jaar is de wereld om ons heen veranderd en is ook de positie van de vrouw veranderd. Toch is bij de Orde van Weefsters de essentie 'bewust meer inhoud geven aan jezelf en daardoor een betere wereld creëren' nog steeds werkzaam en wordt in ere gehouden. Immers, 'Verbeter de wereld en begin bij jezelf.'

HENGELO - Weefsters zijn zelfstandig zoekende vrouwen die werken aan hun persoonlijke groei met behulp van symbolen en rituelen. Geïnspireerd door het gedachtegoed en de werkwijze van de Vrijmetselarij hebben de Weefsters gekozen voor hun eigen symboliek van het spinnen en weven en van het zoeken naar het Licht. Symbolen die men zich steeds meer eigen maakt door het ervaren van ceremoniële inwijdingen.


In gedachten spinnen ze hun eigen levensdraad en verweven die in, zoals ze dat noemen, het weefsel der mensheid. Op deze wijze wordt verbinding aangegaan met de medemens, waarbij er alle ruimte bestaat voor verschil en eigen inzicht.


De leden van de verschillende Loges, die deel uitmaken van de Nederlandse Orde, komen wekelijks bijeen om naar elkaar te luisteren en met elkaar in gesprek te gaan. Ze laten zich eveneens inspireren door lezingen van leden, waarbij allerlei onderwerpen, klein en groot, meer diepgang krijgen. Veel Weefsters vinden een vast moment in de week voor de zoektocht naar zichzelf prettig.


Nieuwsgierig geworden? Wilt u meer weten? Op woensdag 9 november organiseert loge Sciviam een Open Avond. Aanvang 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het adres is Krabbenbosweg 47B in Hengelo.


Voor meer informatie of aanmelden: sciviam@ordevanweefsters.nl of kijk op: www.ordevanweefsters.nl 

Pen