Muziek-café met Reborne en Honeysuckle Rose in Borne

BORNE - Genieten van mooie muziek en gezelligheid in Muziekcafé Borne bij het Kulturhus. Mooie luistermuziek tijdens deze editie met Reborne; een vier mans formatie met drie gitaristen en een bassist. Alle vier zingen, meerstemmig. Muziek van de 70-er jaren tot nu. Daarnaast hoor je ook muziek van Honeysuckle Rose; Een muziekduo dat tijdloze muziek brengt; folk, close harmony, blues en pop. Veel nummers zijn een feest van herkenning, soms gegoten in een nieuw jasje.

Datum: Zaterdag 28 januari
Tijd: 20.00 uur
Prijs: gratis


Zie voor meer informatie www.kulturhusborne.nl


2023/1/f85ab524-a5ef-450c-bbd3-583d0772905c

PERSBERICHT

Voorspeelochtend Muziekschool Piano Editie Luister je mee naar de pianoleerlingen van de Muziekschool? Onder leiding van piano-docenten Stefan Blaak en Mané Hakverdyan laten ze zien wat ze kunnen. Deze ochtend zit bomvol goeie muziek om naar te luisteren én je ziet meteen waar de muziekschool pianoleerlingen zich allemaal mee bezig houden. Kom je ze ook zien schitteren op het podium?

Datum: Zondag 29 januari
Tijd: 11.00 uur
Prijs: Gratis

Meer info op kulturhusborne.nl


2023/1/40872dd3-ced7-4737-8ac7-bd0b7779e446

PERSBERICHT


Alzheimer Café Borne

Het Alzheimer Café heeft woensdag 1 februari als thema ‘Facetten van Contact’. Gastspreker Claudia van der Wel gaat met bezoekers in gesprek over de verschillende facetten van contact, verbinding, liefde en intimiteit in een (liefdes-) relatie. Zij kan hier zelf het één en ander over vertellen, maar nodigt je ook uit om vragen te stellen of in een vertrouwde sfeer ervaringen uit te wisselen.

Het Alzheimer Café Borne biedt elke eerste woensdagavond van de even-maanden gezelligheid in het Kulturhus, informatie en verrassende ontmoetingen, rondom dementie. Een plek om anderen te ontmoeten die jouw situatie herkennen. Voel je welkom en neem gerust iemand mee. Deelname is gratis, er is een collectebus waarmee je het Café kan steunen.

Datum: Woensdag 1 februari
Tijd: 19.15 uur
Prijs: Gratis

Meer info op kulturhusborne.nl


2023/1/2b460e3d-20a8-41f7-a8c4-702e20d8df9d

PERSBERICHT

Filmhuis Borne vertoont Narcosis Filmhuis Borne vertoont woensdag 1 februari de film Narcosis: Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Zijn vrouw heeft een praktijk als medium, maar kan het niet opbrengen contact met haar man te zoeken. Ze ontwijkt zijn dood en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk hard tot stilstand komt.

Datum: woensdag 1 februari
Tijd: 20.15 uur
Prijs: €9,50/6,50

Tickets via kulturhusborne.nl


2023/1/cef6d324-bda7-41f3-b71c-e84c26c343fd

PERSBERICHT

Turks Tafelen Na een succesvolle eerste editie van Turks Tafelen krijgt het een vervolg op vrijdag 3 februari. Neem plaats aan de Turkse tafel bij Kulturhus Borne, kies uit lekkere gerechten en maak kennis met eventuele nieuwe vrienden! Dankzij de kookkunsten van Necdet en Zara wordt er op deze vrijdagavond een buffet gevuld met de heerlijkste authentieke gerechten.

Necdet en Zara Timur wonen sinds een aantal jaren in Borne, hiervoor woonden zij in Zuid-Oost Turkije (Turks-Koerdistan). Dit echtpaar neemt je mee op een culinair smaakavontuur en laten je kennismaken met allerlei Turkse lekkernijen: “Turkije is geografisch en cultureel een zeer rijke regio. Omgeven door de zee, is er een breed scala aan landbouw- en dierlijke producten. Het heeft echter veel verschillende culturen in de geschiedenis gehost. Als een natuurlijk gevolg hiervan werd een zeer rijke eetcultuur gevormd. Het zorgt voor een goede combinatie van geografische rijkdom en eetgewoonten van verschillende culturen. We willen inwoners van Borne graag kennis laten maken met deze rijke Turks/Anatolische eetcultuur.”

Datum: vrijdag 3 februari
Tijd: 17.30 uur
Prijs: €13,50

Tickets via kulturhusborne.nl


2023/1/d83a4e1f-f899-4488-9eff-2f7fd4912cbf

PERSBERICHT

De Grenslandkapel Overdinkel: Im Herzen nur die Blasmusik Ben je klaar voor een heerlijke avond met blaasmuziek, veel zang, mooie solistische optredens en vooral veel stemming en plezier? Dat komt goed uit, want De Grenslandkapel Overdinkel verzorgt op zaterdag 4 februari bij Kulturhus Borne zo’n heerlijke avond!

Als geen ander voelt het orkest de stemming aan in de zaal en past hier feilloos het repertoire op aan tijdens elk optreden. Hierdoor wordt ieder optreden een groot succes, waarbij de spetters ervanaf vliegen! Een sprekend voorbeeld hiervan is natuurlijk de absolute hit ‘Im Herzen nur die Blasmusik’.

Datum: Zaterdag 4 februari
Tijd: 20.00 uur
Prijs: €17,50

Tickets via kulturhusborne.nl