Corine Hofstra.
Corine Hofstra. Foto:

Column Corine Hofstra: de vlaggetjes hangen uit in Borne!

Ze hangen eindelijk, de nieuwe vrolijke Visit Borne vlaggetjes! Grappig hoe zo'n klein gebaar zo´n groot verschil in het straatbeeld kan maken. Net als al die mooie aangeharkte tuinen na een zonnig weekend trouwens. Overal waar je keek zag je mensen harken, bladeren vegen, snoeien, schrobben en onkruid wieden. 

Toch interessant hoe we als kuddedieren onszelf naar buiten bewegen zodra de eerste zonnestralen weer zichtbaar zijn en als een magneet proberen de vitamine D op te nemen. Ik begrijp het wel, want na al die grauwe grijze dagen ondanks dat de meteorologische lente allang begonnen is, kan ik zelf ook een stevig potje vitamine D gebruiken. Een rondje wandelen in de zon doet altijd wonderen. Helemaal als je ook nog eens een uitstapje maakt naar de Groene Poort bijvoorbeeld!

Terwijl je struint door Landgoed Weleveld, over de stuwwallen wandelt in Zenderen of langs de beken rondom Hertme slentert is er een toename in neurotransmitters zoals serotonine en dopamine. Gelukshormonen dus! Bij de aanmaak van dopamine ontstaat er een gevoel van genot & blijdschap, bij serotonine voelen we ons meer rustig en relaxed. Wandel bijvoorbeeld Rondje Borne, het Kloosterpad, of ga op pad met Routenetwerk Twente en volg de gekleurde pijltjes! Na afloop voel je jezelf dus een stuk beter. Dus wie houdt je nog tegen? 


Wil je het combineren met een spelelement dan is Weleveld Golf ook een tip! Tijdens 9-holes loop je met gemak 3,5 tot 4 kilometer door het groen. En ben je nou helemaal niet van het wandelen, maar wil je wel graag buiten zijn: bij Restaurant Smikkel kan je e-choppers of knaapbikes huren. Met 3 verschillende routes ontdek je op een leuke manier onontdekte paadjes in de omgeving van Borne!


Corine Hofstra
Visit Borne


Kijk op: www.visitborne.nl

Pen