Afbeelding
Foto:

Fietsendief

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

“Kan ik mijn fiets veilig bij u neerzetten?” was de vraag die ik kreeg. Wie zich ons pand voor de geest kan halen, weet dat het een soort aquarium is met zicht rondom. Mijn eerste reactie was dan ook: “Geen probleem, volkomen veilig.” Maar toen had ik buiten de brutale fietsendief gerekend die nog diezelfde dag toesloeg.

Het ging om de fiets van de treinspotter die zijn vaste plek vindt bij de spoorboom. Zo ook die middag. Even er in en eruit, de moeite niet om er je fiets voor op slot te zetten. Tot een man zijn kans schoon zag en de fiets van de spotter mee te grissen.

Getuigen zagen de snelle fietsendief ermee de F35 op fietsen. Verbouwereerd hebben we meteen de politie ingelicht, die heel voortvarend optrad en meteen richting F35 reed. Zij zagen al gauw een man die aan het signalement voldeed. Zijn voertuig kwam ook overeen met de omschrijving van de gestolen waar en dus werd de man ingerekend. De man vond het trouwens de schuld van de eigenaar van de fiets, die ‘m maar op slot had moeten zetten. Tja.


De treinspotter kon zijn fiets weer ophalen in Hengelo en zo stond hij voor zijn traditionele laatste kopje koffie van die dag weer als zoals altijd voor mijn neus. Met zijn fiets toch maar op slot om niemand de gelegenheid te geven een dief te worden.


Noot hoofdredactie: 'Gelegenheid maakt de dief' is zeker van toepassing op fietsdiefstal. Jaarlijks worden naar schatting zo'n 750.000 fietsen gestolen in ons land. Naast gebruik van een ringslot is ook een extra slot of insteekkabel wenselijk om meenemen te voorkomen.