Er is altijd wat te doen in de Bornse achtertuinen!

Veel Bornenaren stekend de handen weer uit de mouwen om de tuin zomerklaar te maken. De gemeente spoort tuinbezitters ook graag aan om dit te doen.

BORNE - Een mooie, goed verzorgde tuin is niet alleen een aanwinst voor uzelf. Maar het is ook fijn voor de directe omgeving. Een groene tuin helpt daarnaast om regenwater af te voeren en hij draagt positief bij aan de biodiversiteit in de gemeente.

De gemeente waagt zich ook nog aan enkele tips voor een mooie tuin of balkon. Deze zijn te vinden op www.borne.nl. Bijvoorbeeld: giet lauw water met strooizout of keukenzout op tegels wanneer hier groene aanslag op zit. Schrobben helpt om dit te verwijderen. Maak verder gebruik van bodembedekkers om onkruid te voorkomen. Wanneer dit mooi rondom een boom loopt heeft men dubbel plezier van hetzelfde stukje grond.


Mensen met een balkon hebben weliswaar minder ruimte, maar ook zij kunnen zeker wat doen om dit te vergroenen. Gebruik bijvoorbeeld wat kratjes of hangende bloempotten om kleur toe te voegen aan het balkon zonder gelijk veel ruimte op te hoeven offeren. Kijk voor tips ook op: www.welbions.nl/tuin