Afbeelding

Column Irene Pigge: Weer opgeruimd

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het koffiewinkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Nou mensen, ik ben er wel weer zo’n beetje. Niet helemaal nog zoals vanouds, want het vinden van een nieuwe balans kost tijd en lukt pas echt als je het leven weer kunt aantrekken als je lekkerst zittende spijkerbroek en als je niet meer tegen beperkingen aanloopt die je belemmeren te leven zoals je dat wilt. 

Nu ik dat wel zon beetje getackeld heb en ik weet waar de valkuilen zitten, dans ik alweer aardig door het leven. En dat is maar goed ook, want gisteren ging mijn echtvennoot door zijn rug, tijdens het opruimen van kapot geslagen bierflesjes op de stoep en bij de fietsenstalling. Wat nou scherven brengen geluk?

Ik heb het overgenomen en dit karweitje voor hem afgemaakt, onderwijl foeterend op de onverlaten die met hun domme dronken koppen dit onheil over mijn man hebben afgeroepen. Dom, want ik kan met zekerheid zeggen dat ze ze niet alle 24 meer in het kratje hebben. Er stonden zeker nog vier pijpjes op de stoep en een aantal dus aan diggelen. Stomme idioten. Ik wens ze allemaal een lekke band en geen beltegoed om naar huis te bellen. En een kater van formaat.

Ik heb het zo goed en zo kwaad als het kon opgeruimd, maar de stoep was nat en Grolsch-glas hardnekkig. Het is jammer dat we geen buiten-man meer hebben om de boel netjes en veilig te houden voor fietsbanden en hondenpootjes. We doen ons best om het bij te houden, maar het zou fijn zijn als de Bornenaren zelf ook een beetje meewerken.

Afbeelding
Maak je outfit iets spannender met Geisha 3 feb, 11:41
Afbeelding
Vereniging Theresia 2 feb, 16:38
Afbeelding
Inloopavond bij schaakvereniging 2 feb, 10:32
Afbeelding
FC Twente en Feyenoord delen de punten met 1-1 2 feb, 09:34
Afbeelding
Fraaie gift Bussemakerhuis 1 feb, 16:36
Afbeelding
Samen Kerken: Zonnelied 1 feb, 15:28
Afbeelding
Terugblik sport 1 feb, 14:23
Afbeelding
“We weten vaak niet wat we eten" 1 feb, 13:27