Afbeelding

Column Irene Pigge: Weer opgeruimd

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het koffiewinkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Nou mensen, ik ben er wel weer zo’n beetje. Niet helemaal nog zoals vanouds, want het vinden van een nieuwe balans kost tijd en lukt pas echt als je het leven weer kunt aantrekken als je lekkerst zittende spijkerbroek en als je niet meer tegen beperkingen aanloopt die je belemmeren te leven zoals je dat wilt. 

Nu ik dat wel zon beetje getackeld heb en ik weet waar de valkuilen zitten, dans ik alweer aardig door het leven. En dat is maar goed ook, want gisteren ging mijn echtvennoot door zijn rug, tijdens het opruimen van kapot geslagen bierflesjes op de stoep en bij de fietsenstalling. Wat nou scherven brengen geluk?

Ik heb het overgenomen en dit karweitje voor hem afgemaakt, onderwijl foeterend op de onverlaten die met hun domme dronken koppen dit onheil over mijn man hebben afgeroepen. Dom, want ik kan met zekerheid zeggen dat ze ze niet alle 24 meer in het kratje hebben. Er stonden zeker nog vier pijpjes op de stoep en een aantal dus aan diggelen. Stomme idioten. Ik wens ze allemaal een lekke band en geen beltegoed om naar huis te bellen. En een kater van formaat.

Ik heb het zo goed en zo kwaad als het kon opgeruimd, maar de stoep was nat en Grolsch-glas hardnekkig. Het is jammer dat we geen buiten-man meer hebben om de boel netjes en veilig te houden voor fietsbanden en hondenpootjes. We doen ons best om het bij te houden, maar het zou fijn zijn als de Bornenaren zelf ook een beetje meewerken.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Afbeelding
Hebt u een dagje uit gewonnen? 25 apr, 13:20
De grote groep vrijwilligers met rechts Theo Vlaskamp en Maia Verheijen
Zuinig op het kerkhof in Zenderen toekomstbestendige begraafplaats 25 apr, 12:14
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bij Bos Bedden Nijverdal 24 apr, 13:16
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 24 apr, 11:12
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 23 apr, 16:22
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 apr, 14:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 23 apr, 14:10