De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.

Kansen voor organisaties en inwoners

Gemeentenieuws

Het Sociaal Hus heeft een nieuwe website. De lancering van deze nieuwe site is een belangrijke stap in het verbeteren van de toegankelijkheid van het Sociaal Hus. De nieuwe website, die ook een communityplatform is, moet zorgen voor meer verbinding tussen inwoners, activiteiten en organisaties. Een website voor én door Borne, Hertme en Zenderen.

BORNE - Wethouder Michel Geerdink: “Het Sociaal Hus bestaat inmiddels 2 jaar, en er zijn al mooie ontwikkelingen geweest. Inwoners kunnen nu op één plek terecht met hun vragen, niet alleen voor ondersteuning, maar ze worden ook uitgedaagd om ook echt mee te doen in de gemeente Borne. Steeds meer mensen weten het Sociaal Hus te vinden waarvoor ze er terecht kunnen. De website zal dat zeker gaan ondersteunen. De gemeente Borne verwacht hier heel veel van en van jullie allemaal, want iedereen is een onderdeel van de website.”

Vervolgd werd met een filmpje waarin, Natalja, Sharon en Tom, de drie gezichten van het Sociaal Hus zich voorstelden, een uitleg over het Sociaal Hus door Annet Zwiep die benadrukte hoe belangrijk het is dat de inwoners het Sociaal Hus digitaal kunnen bereiken, waarna een uitleg over de website met voorbeelden volgde.

De nieuwe website van het Sociaal Hus biedt organisaties en inwoners kansen. Zo bevat de site ook een agenda, een prikbord, een knop met nieuws en een overzicht van (maatschappelijke) organisaties. Organisaties beheren hun eigen contactinformatie. Inwoners kunnen contact met hen opnemen via het contactformulier. Ook plaatsen organisaties zelf een activiteit op de agenda. Daarnaast biedt de website inwoners de mogelijkheid om makkelijk contact te leggen. Zij kunnen bijvoorbeeld een oproep doen voor een wandelgroep in hun eigen wijk op zondagochtend. Daarnaast bevat de website ook veel informatie over (ondersteunings)mogelijkheden in gemeente Borne. “Het mooie aan de website is dat het zoveel meer te bieden heeft dan alleen informatie. Inwoners, organisaties en activiteiten komen hier samen.

Afbeelding
Sing-in met Koor Cantabile 7 mei 4 mei, 12:28
Afbeelding
Vlaggen op 4 en 5 mei: hoe hoort het? 3 mei, 11:26
Stadtpark Rheine
Uitnodiging Europamanifestatie in het Stadtpark in Rheine 2 mei, 11:58
Het cabaretduo Veldhuis & Kemper is één van de vele artiesten die komend seizoen naar Hengelo komen. Foto: Carli Hermes
Wat staat er in theaterseizoen '24-'25 op de Hengelose planken? 1 mei, 13:19
Het herdenken is ieder jaar weer een bijzonder moment.
Programma activiteiten 4 en 5 mei in Borne, Hertme en Zenderen 1 mei, 11:08
Afbeelding
Het heeft de koning behaagd 30 apr, 14:00
Afbeelding
Overpeinzing: het spook van oorlog waart door Europa 30 apr, 13:56
Afbeelding
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 30 apr, 13:53