Afbeelding

Activiteiten in het Kulturhus Borne

Algemeen

Hoge Noot

In ‘Hoge Noot’ vragen Maartje en Kine zich af waarom mensen muziek maken. Op het podium van Kulturhus Borne suizen deze twee multi-instrumentalisten op vrijdag 31 maart moeiteloos van Brahms naar Balkan, van opera naar jodel-rap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit en meesterlijke solo’s. Met stapels sketches en met hopen humor. Maartje en Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat! Wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij. Samen spelen ze ongeveer 20 instrumenten, waaronder de banjo, hardanger fiddle, ukelele, contrabas- balalaika en accordeon. Middels hun ontwapenende aanwezigheid op het podium brengt dit unieke en muzikale duo op een eigentijdse manier het oude cabaret terug in het theater.
Tickets via kulturhusborne.nl Datum: Zaterdag 31 maartTijd: 20.30

Competencia Oficial

Filmhuis Borne presenteert de komedie ‘Competencia Oficial’. In de hoop op eeuwige roem heeft een miljardair zijn zinnen gezet op het maken van een filmhit en stelt hiervoor een all-star team samen. Hij huurt de beroemde filmmaker Lola Cuevas in om het ambitieuze project in goede banen te leiden. Daarbij worden er twee grote acteurs met nog grotere ego’s geregeld die elkaar niet kunnen uitstaan Lola stelt ze ter voorbereiding van de draaidagen op de proef in een reeks steeds excentriekere uitdagingen. Blijft er nog iemand over als de camera’s straks echt beginnen te draaien?

Tickets via kulturhusborne.nl. Woensdag 29 maart, 20.15 uur. Entree: Regulier € 9,50 / FilmHuis Vriend € 6,50

Borne doet Poëzie

Gastdichter Jos Eertink komt op donderdag 30 maart tijdens Borne doet Poëzie zijn gedichten voordragen in Kulturhus Borne. Zijn gedichten zijn opgenomen in diverse bundels, o.a. ‘In donzen dromen’ en ‘Niets eeuwigs dan het ogenblik’ (in Poëziecentrum Gent). Onder begeleiding van muziek door Frank Droste draagt hij poëzie voor aan ieder die houdt van gedichten en proza. 

Tickets via kulturhusborne.nl. Datum: Donderdag 30 maart Tijd: 20.00 uur. Entree: € 7,50

Bordspelcafé

Een kast vol spellen en niemand in de buurt om aan te schuiven? Benieuwd naar eens wat anders dan Mens-erger-je-niet en Monopoly? Op maandag 27 maart om 13.30 uur en woensdag 29 maart 19.30 uur kun je aanschuiven bij Bordspelcafé in Kulturhus Borne. De keuze is reuze! Denk aan spellen als Wingspan, Catan, Clever, 30 seconds, enzovoorts. Neem een spel mee dat je graag speelt, laat je verrassen door nieuwe titels en maak je op voor een gezellige avond.

Aanmelden via kulturhusborne.nl.
Entree: €3,00 (met de pin op de middag zelf te betalen)

Leesliefhebbers in Borne gezocht

Anjet Daanje, Esther Gerritsen, Peter Terrin… Heb jij ook zoveel auteurs op je leeslijst staan? Een leesclub is de perfecte manier om (meer) te gaan lezen. Bovendien ontmoet je gelijkgestemden om verdiepende gesprekken mee te voeren. Persoonlijk, en op de inhoud. Wil je weten of een leesclub iets voor je is? Maak kennis met de leesclubs van Senia op 6 april om 14.00 uur in Bibliotheek Borne. Er is dan een informatiebijeenkomst in Bibliotheek Borne. Graag vooraf aanmelden via Jolanda.klunder@senia.nl 

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 20 uur geleden
Afbeelding
Hebt u een dagje uit gewonnen? gisteren
De grote groep vrijwilligers met rechts Theo Vlaskamp en Maia Verheijen
Zuinig op het kerkhof in Zenderen toekomstbestendige begraafplaats 25 apr, 12:14
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bij Bos Bedden Nijverdal 24 apr, 13:16
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 24 apr, 11:12
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 23 apr, 16:22
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 apr, 14:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 23 apr, 14:10