Afbeelding
Foto:

Scootmobieldag voor veilig, vertrouwd gevoel

Algemeen

BORNE - Op de scootmobieldag, georganiseerd door de gemeente Borne en Borne Sport, kwamen vooral gebruikers van scootmobielen om te laten kijken naar ongemakken aan hun voertuig. Het doel van de scootmobieldag was dat alle scootmobielgebruikers met een veilig en vertrouwd gevoel gebruik kunnen maken van hun hulpmiddel. Daarnaast was er ook aandacht voor vitaliteit, bewegen en anderen ontmoeten. De koffie stond klaar bij een gezellige kraam waar volop gebruik van werd gemaakt.

De scootmobieldag werd zelfs een gezellige bijeenkomst. Groepjes zochten elkaar op en onder het genot van een kop koffie werd er volop gekeuveld op het plein voor het Kulturhus. 

Er was een zorgmarkt georganiseerd waar scootmobiel- en hulpmiddelenverstrekkers, apotheek Stoop, Borne Sport en een Wmo-consulent aanwezig waren. 

Daarnaast verzorgde Veilig Verkeer Nederland theorie- en praktijklessen. Dat dit geen overbodige luxe is voor scootmobielrijders bleek onlangs maar weer eens toen in het westen iemand met zijn scootmobiel in een sloot reed en daaraan overleed.

Ter plekke kon een adviseur van Meyra, Medipoint of Welzorg alle vragen beantwoorden en een technische controle bij de scootmobiel uitvoeren. Waar mogelijk werden kleine problemen ook direct opgelost. De medewerker van Welzorg controleerde met name de accu’s van de scootmobiel. Bij de technische man van Meyra stonden ze zelfs in de rij voor kleine reparaties. Het meest voorkomende euvel aan de scootmobielen waren te zachte banden, iets wat hij ter plekken op kon lossen. Een medewerker van Borne Sport was aanwezig om inwoners te informeren over mogelijkheden om te bewegen. Als je veel zit is bewegen erg belangrijk voor je gezondheid. Ook konden ze terecht bij apotheek Stoop met vragen over het gebruik van medicijnen in het verkeer. Ongelukken kunnen ook gebeuren in samenhang met medicatie. Tevens was er een Wmo-consulent aanwezig voor alle vragen over het gebruik van de scootmobiel.

Afbeelding
Olav Mol en Jack Plooij en hun helden uit de Formule 1 29 sep., 19:29
Afbeelding
Uw kleding geeft toekomst in Oeganda 28 sep., 17:52
Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Het leukste hondenfeest bij de Hondenhoeve 28 sep., 13:53
Afbeelding
Nivon Hengelo heeft een uitgebreid cursusaanbod 28 sep., 10:50
Afbeelding
Column: Besturen 28 sep., 08:26
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
'Wil je niet missen: Pasar Malam Asia in Enschede!' 27 sep., 17:23