Afbeelding
Foto: shutterstock

Voorbereiding 80 jaar vrijheid gestart

Algemeen

In oktober 2020 is de Stichting Comité 4 en 5 mei Borne opgericht, met als doel om jaarlijks een passende herdenking van 4 mei en viering van 5 mei in de gemeente Borne te bevorderen en te faciliteren. Daarbij wil de stichting de historische en actuele betekenis van vrijheid centraal stelle

BORNE - Vrijheid is niet vanzelfsprekend, dat zien we heden ten dage maar al te goed in de wereld om ons heen. Het Comité wil daarom niet alleen kijken naar het verleden, maar bovenal naar de betekenis van vrijheid voor ons en onze kinderen voor nu en in de toekomst. Het Comité 4 en 5 mei Borne is gestart met de voorbereidingen voor het lustrumjaar 2025, waarin we herdenken dat het 80 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog beëindigd is. De periode waarin dit in Borne, Hertme en Zenderen zal plaatsvinden is van 3 april 2025 (Bevrijdingsdag van Borne) via 4 en 5 mei (Dodenherdenking en Bevrijdingsdag) tot aan 15 augustus 2025, de datum waarop we de slachtoffers van de oorlog in Nederlands Indië herdenken. 

Met dit bericht doet de Stichting Comité 4 en 5 mei Borne een oproep aan alle verenigingen, stichtingen, ondernemers en individuen van Borne, Hertme en Zenderen.

Iedereen die wil meedenken en meedoen met het organiseren van activiteiten zoals evenementen, tentoonstellingen, lezingen, vieringen, et cetera, in het kader van “vrijheid is niet vanzelfsprekend”, wordt opgeroepen zich bij het Comité aan te melden. Het Comité streeft een uitgebalanceerd programma na, waarbij aandacht is voor alle lagen en leeftijdsgroepen van de Bornse bevolking. Met deze coördinerende en faciliterende rol wil het Comité onder anderen voorkomen dat er te veel activiteiten op hetzelfde moment plaatsvinden. Er zijn binnen het Comité gelden beschikbaar ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 80 jaar bevrijding. Een ieder (vereniging, stichting, ondernemersgroep etc.) die plannen heeft een activiteit in het lustrumjaar 2025 te willen organiseren, kan zich melden bij het Comité via het emailadres secretariaat@4en5meiborne.nl. Ideeën en plannen kunnen ingediend worden tot eind januari 2024. Het comité zal al deze tot een samenhangend geheel samenbrengen en contact opnemen met alle indieners.

Afbeelding
Sing-in met Koor Cantabile 7 mei 4 mei, 12:28
Afbeelding
Vlaggen op 4 en 5 mei: hoe hoort het? 3 mei, 11:26
Stadtpark Rheine
Uitnodiging Europamanifestatie in het Stadtpark in Rheine 2 mei, 11:58
Het cabaretduo Veldhuis & Kemper is één van de vele artiesten die komend seizoen naar Hengelo komen. Foto: Carli Hermes
Wat staat er in theaterseizoen '24-'25 op de Hengelose planken? 1 mei, 13:19
Het herdenken is ieder jaar weer een bijzonder moment.
Programma activiteiten 4 en 5 mei in Borne, Hertme en Zenderen 1 mei, 11:08
Afbeelding
Het heeft de koning behaagd 30 apr, 14:00
Afbeelding
Overpeinzing: het spook van oorlog waart door Europa 30 apr, 13:56
Afbeelding
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 30 apr, 13:53