Afbeelding

Het heeft de koning behaagd

Gemeentenieuws

Voor een zaal vol met familieden, vrienden en bekenden namen acht bevlogen Bornenaren hun lintje behorende bij de titel Lid in de Orde van Oranja Nassau in ontvangst, opgespeld door burgemeester Jan Pierik. Dit waren Jan Kamp, Odette Evers-Wegter, Riet Koehorst, Rob Munsterhuis, Gerrit Rikkink, Jan Morsink en Ans Westerbeek. Wilma Witteman-Hendriks werd zelfs onderscheiden met de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

BORNE - “Een mooie verhouding met vijf vrouwen en vier mannen, waarmee we in Borne op de goede weg zijn,” volgens de burgemeester. Humorvol was de opmerking van oud-onderwijzer Jan Kamp in zijn dankwoord dat tenminste één van zijn vroegere leerlingen, te weten burgemeester Jan Pierik, nog goed was terechtgekomen.

In hun dankwoord lieten alle gedecoreerden blijken blij verrast te zijn met de onderscheiding en het enorm te waarderen. Een volledige opsomming van al het vrijwilligerswerk dat deze negen mensen verricht hebben en og verrichten is teveel voor dit artikel, daarom een erg korte bloemlezing.

Jan Kamp’s leven bestaat uit muziek, dat is zijn lust en zijn leven. Hij was organist bij verschillende koren, muzikaal leider, accordeonist bij de Twenteleu Melbuul’n Piratenkoor, pianist bij de Borghenders etc. etc.

Ans Westerbeek-Snijders is o.a. bestuurster bij verschillenden goede doelen, vrijwilliigster bij de RolstoelWandelGroep en de Stichting Aandacht voor Elkaar en is daarnaast ook nog Klaar-over bij lagere school.

Jan Morsink is voor een groot aantal organisaties actief. Bijvoorbeeld als voorganger/lector in uitvaartvieringen en Gebedsdiensten van de Theresiaparochie, betrokken bij bij de Wereldwinkel Borne, is voorzitter van de Stichting Zwanenhofvieringen, Stichting AED Borne, bestuurslid van de Wijkvereniging Wensink-Zuid, chauffeur op de buurtbus Borne/Azelo en zo kunnen we ng wel even doorgaan.

Gerrit Rikkink is vooral onder andere bekend als collectant RK kerk Hertme, van het onderhoud van de begraafplaats, het onderhouden de techniek van het openluchttheater en elektricien t.b.v. Afrikafestival.

Irma Geerdink-Tinselboer is of was teamleidster van de handbalvereniging Zenderen Vooruit, vrijwilliger bij de Parochie O.L.V. Onbevlekt Ontvangen in Zenderen, vrijwilliger bij Trivium Meulenbelt Zorg en gastvrouw en betrokken bij de Werkgroep Kloosterpad Zenderen.

Riet Koehorst is of was in het verleden o.a vrijwilliger en penningmeester/bestuurslid bij het Katholieke Vrouwen Gilde Borne (KVG), organisator van het Zieken triduüm, organisator van de 85+ werkgroep, en vrijwilliger en organisatie De Zonnebloem.

Rob Munsterhuis is ontzettend betrokken bij de Bornse gemeenschap, en dan vooral op het gebied van de Bornse folklore (paasvuur, Pinksterbruidjes etc.) voorzitter Stichting Folkloregroep Borne en is lid van de werkgroep Liturgie, Inpajoko, coördinator Horeca Melbuul’n Evenement , en St. Melbuul’ndagen, speaker bij Apollo8 en de Bornse Haringparty.

Wilma Witteman-Hendriks is begonnen als hoofd tentoonstellingen van het Museum Hengelo zit bij de Run-Bike-Run Borne maar is vooral bekend als conservator en bestuurslid van het Bussemakerhuis. Daarnaast o.a. ook bestuurslid van de Bornse kunstkring en de Vereniging Vrienden Nieuwe Kunst.

Afbeelding
Expositie Bornse Kunstenaars 16 mei, 11:44
De belangstelling uit de buurt was groot bij de opening van de nieuwe speeltuin
De Dreef heeft een nieuwe speeltuin 16 mei, 11:33
Afbeelding
Plezier maken staat voorop bij leuke sportinstuif voor kinderen 15 mei, 14:27
Afbeelding
Nieuwe en veiligere containerwagen 15 mei, 14:21
Bram Suijker (midden) speelt Billy Pelgrim. Sophie Höppener en Jasper Stoop spelen in deze herneming de andere rollen. Foto: Sanne Peper
Theater Rotterdam speelt bejubelde Slachthuis vijf 15 mei, 13:20
Wethouder David Vermorken krijgt uitleg over de werking van de grote tanks waarin het water verwarmd wordt
Gasloze kleedkamers bij NEO 14 mei, 14:40
Afbeelding
Samen Kerken: Pinksteren 2024 14 mei, 13:38
Meyra verwelkomt u graag tijdens de open dagen op 24 en 25 mei.
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 13:29