Stadtpark Rheine
Stadtpark Rheine

Uitnodiging Europamanifestatie in het Stadtpark in Rheine

Duurzaamheid

Het Partnercomité Borne-Rheine nodigt inwoners van Borne uit om op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2024, de Europamanifestatie in het Stadtpark in Rheine te bezoeken.

BORNE - 50 inwoners kunnen op kosten van het Partnercomité mee in de beschikbaar gestelde bus. Het vertrek op die dag is om 12.00 uur vanaf het Rheineplein. Verwachte terugkomst is 17.00 uur. Aanmelden vooraf is wel nodig. Dat kan door een mail te sturen naar contact@bornerheine.nl. Met uw aanmeldingsbevestiging bent u van harte welkom in de bus en kunt u genieten van een informatieve en ontspannen Europadag! Natuurlijk is het ook mogelijk om op eigen gelegenheid die dag deze manifestatie te bezoeken. Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving van het Stadtpark. 

Muziekoptredens

De Europamanifestatie in het Stadtpark in Rheine op 9 mei staat geheel in teken van de aanstaande verkiezingen voor het Europees Parlement. In ons land zijn deze verkiezingen op donderdag 6 juni. Het evenement duurt van 11.00 tot 18.00 uur en is gratis te bezoeken. Er zijn diverse muziekoptredens en er zijn voldoende drink- en eetgelegenheden, want de Europamanifestatie is onderdeel van het jaarlijks op deze feestlocatie gehouden barbecuefeest en valt samen met de jaarlijkse Europadag. Trekpleister is een kudde blauwe plastic schapen, een kunstproject van Rainer Bonk onder beschermheerschap van het Europees Parlement. 

De schapen staan, onder het motto ‘Iedereen is gelijk, en iedereen is belangrijk’ symbool voor vrede. In elke stad die wordt aangedaan door dit kunstproject wordt een schaap als vredesambassadeur achtergelaten. Ook in Rheine dus. Er wordt tijdens de manifestatie veel informatie gedeeld over het werk van de Europese Unie en bezoekers worden opgeroepen om te gaan stemmen voor het Europees Parlement. Het gaat daarbij om algemene partij-onafhankelijke informatie; politieke partijen presenteren zich niet. In een gezamenlijke stand presenteren de partnersteden van Rheine, waaronder dus ook Borne, hun eigen gemeente aan de bezoekers. 

Het Partnercomité is blij met deze uitnodiging vanuit Rheine. De partnerschapsbanden met Rheine werden in 1983 officieel beklonken en zijn na meer dan 40 jaar nog springlevend. Juist in de huidige tijd, met onrust op verschillende plekken binnen en buiten Europa, is het bijdragen aan Europese eenwording door burgercontacten van groot belang. Op 9 mei wordt daaraan weer een steentje bijgedragen.

Afbeelding
Expositie Bornse Kunstenaars gisteren
De belangstelling uit de buurt was groot bij de opening van de nieuwe speeltuin
De Dreef heeft een nieuwe speeltuin gisteren
Afbeelding
Plezier maken staat voorop bij leuke sportinstuif voor kinderen 15 mei, 14:27
Afbeelding
Nieuwe en veiligere containerwagen 15 mei, 14:21
Bram Suijker (midden) speelt Billy Pelgrim. Sophie Höppener en Jasper Stoop spelen in deze herneming de andere rollen. Foto: Sanne Peper
Theater Rotterdam speelt bejubelde Slachthuis vijf 15 mei, 13:20
Wethouder David Vermorken krijgt uitleg over de werking van de grote tanks waarin het water verwarmd wordt
Gasloze kleedkamers bij NEO 14 mei, 14:40
Afbeelding
Samen Kerken: Pinksteren 2024 14 mei, 13:38
Meyra verwelkomt u graag tijdens de open dagen op 24 en 25 mei.
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 13:29