<p>Lezen in de vakantie is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen - en gewoon leuk voor ons volwassenen!</p>

Lezen in de vakantie is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen - en gewoon leuk voor ons volwassenen!

(Foto: Shutterstock)

Bibliotheek Borne daagt jong en oud uit: ga lezen deze zomer!

BORNE - Voor veel mensen is de vakantie hét aangewezen moment om weer eens leesmeters te maken. Lekker aan het strand met een spannende thriller of juist genieten van een romantisch boek langs de oevers van de Seine. Waar de vakantie ook heen gaat dit jaar, een goed boek is een passende reisgenoot.

Voor de jongste lezers is er momenteel het Vakantielezen in de bibliotheek. Gericht op beginnende lezers uit groep 3 en 4. Het Vakantielezen is niet alleen bedoeld om gewoon de lol van het lezen te stimuleren, maar ook zeker om de leesvaardigheid van deze jonge kinderen op peil te houden. In de lange zomervakantie zakt dit weg, zo leert de ervaring. Om mee te doen met Vakantielezen kunnen gezinnen een gratis schatkaart afhalen bij de bibliotheek in Borne. Zij kunnen zich aanmelden op de website www.vakantie-lezen.nl. Hier reist de jonge lezer virtueel langs zes landen: van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. Hier moeten dan telkens drie opdrachten uitgevoerd worden om een schat te vinden (een woord). Na het vinden van alle ‘schatten’ krijgt men in de bibliotheek een sticker. Insturen van de volle kaart met alle opdrachten maakt kans op leuke prijzen. Deelnemen aan het Vakantielezen kan tot en met 12 september.

Ruimer lenen
Voor de oudere lezers zijn uiteraard ook weer de nodige leuke vakantietitels te vinden in de bibliotheek. In de vakantieperiode mag u de boeken extra lang houden; zes weken. De zomer-uitleentermijn eindigt op 15 augustus. U bent op maandag en donderdag welkom in de bibliotheek van 08.00 tot 20.00 uur. Op dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag is de bieb geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Naast fysieke boeken kunt u ook digitale boeken lenen via de website. Kijk op: www.bibliotheekborne.nl

Meer berichten