<p>Werken aan jezelf kan makkelijk &eacute;n gratis met de online cursussen voor alle leden van de Bibliotheek Borne. Er zit voor iedereen iets leuks en inspirerends bij.</p>

Werken aan jezelf kan makkelijk én gratis met de online cursussen voor alle leden van de Bibliotheek Borne. Er zit voor iedereen iets leuks en inspirerends bij.

(Foto: Shutterstock)

Boeken haast bijzaak: bieb zet in op zelfontwikkeling

BORNE - Het uitlenen van boeken was tot op zo’n 20 jaar geleden nog de hoofdtaak van een bibliotheek. Maar door de jaren heen is zowel het lezen als het gebruik van de bibliotheken sterk aan verandering onderhevig. Het uitlenen van fysieke boeken is weliswaar nog steeds belangrijk, maar bibliotheken zoals in Borne zetten wel meer en meer in op een brede zelfontwikkeling en het cultiveren van persoonlijke vaardigheden.

Naast de fysieke materialen zijn er ook meer en meer activiteiten en digitale mogelijkheden om kennis te vergaren en te werken aan je eigen ontwikkeling. Zo biedt de bibliotheek Borne voor leden ook een breed scala aan cursussen aan. Alle leden kunnen deze gratis online volgen, dus ook jeugdleden. De cursussen worden aangeboden via Soofos en Good Habits. Een overzicht is te vinden op https://www.bibliotheek.nl/in-de-bibliotheek/online-cursussen.html Er zijn voor iedereen leuke en inspirerende cursussen te vinden die aansluiten bij uitdagingen op school, op het werk of in het dagelijks leven. Zo zijn er cursussen voor het gebruik powerpoint, voor marketing, design, leren programmeren, inspirerend leiderschap en commerciële vaardigheden. Deze kunnen ook soms relatief kort en gericht zijn, zoals opstellen van een CV.

Meer berichten