<p>Een intakegesprek is belangrijk om samen te kijken hoe je naar een gezond voedingspatroon en gezonde huid komt. Realistische verwachtingen zijn hierbij erg belangrijk.</p>

Een intakegesprek is belangrijk om samen te kijken hoe je naar een gezond voedingspatroon en gezonde huid komt. Realistische verwachtingen zijn hierbij erg belangrijk.

(Foto: )

Gezond in je vel met een goed advies

BORNE - Lekker én gezond in je eigen vel zitten. Dit is wat Maurien Kaper graag wil bereiken met al haar cliënten. Zij is huid- en voedingscoach; een combinatie die hier wellicht nog wat minder bekend is, maar juist erg voor de hand ligt.

Een gezonde, mooie huid is wat we allemaal graag willen. Maar helaas is dit niet altijd vanzelfsprekend. Zo heeft de leeftijd een invloed op onze huid, maar ook bijvoorbeeld acne, rocasea, couperose en andere uitdagingen kunnen deze nadelig beïnvloeden. Een goed en gezond voedingspatroon kan helpen bij het mooi en gezond krijgen en houden van onze huid. Maurien Kaper werkt in haar praktijk dan ook samen met cliënten aan zowel de binnen- als buitenkant van het lichaam om de huid te laten stralen.

“Voeding heeft absoluut invloed op de huid. Er zijn voedingsmiddelen die nadelig zijn voor je huid en die je dus beter kunt laten staan. Andere soorten voeding zijn juist heel goed voor de huid.” Als voedingscoach helpt zij om de goede balans te vinden in het eetpatroon. Afvallen tussen de 5 en 30 kilo is goed mogelijk door een beter inzicht te krijgen in je voedingspatroon. “We stellen na de uitgebreide intake samen een realistisch plan op. We kijken niet zozeer naar wat mensen nu eten, maar wat ze bereid zijn om er voor te laten.” Wondermiddelen bestaan immers niet; maar een plan dat resultaten toont die in lijn zijn met de verwachting is makkelijker vol te houden. Maurien geeft persoonlijke begeleiding bij het afvallen en op gewicht blijven om de voortgang te bewaken.

Een gezond voedingspatroon draagt bij aan een mooie huid, maar soms kan dit ook door andere zaken verstoord zijn. In haar praktijk biedt Maurien Kaper diverse specialistische, huidverbeterende behandelingen aan. Zij probeert dit zo laagdrempelig mogelijk te maken met wederom realistische verwachtingen. “Vaak hebben mensen al een hele weg afgelegd voor ze hier komen. Met verschillende behandelaars of dingen die ze geprobeerd hebben zonder resultaat. Ik help graag om ze te motiveren; samen werken aan een mooie huid waar je je lekker in voelt”.

Er zijn diverse behandelingen mogelijk voor onder meer het tegengaan van roodheid, pigmentvlekken, de gevolgen van acne en het vitaal houden van de huid. Hierbij werkt men met hoogwaardige producten van IK Skin Perfection; zacht voor de gevoelige huid met een merkbaar resultaat. Ook huidzorg bij kanker is mogelijk; over dit thema geeft zij onder meer voorlichting bij de Ziekenhuisgroep Twente. Medische behandelingen hebben een grote impact op de huid. “Je bent weliswaar ziek, maar je kunt er wel goed uitzien en je fijn voelen. Zo bieden we ook de ontspannende Medical Reflex behandeling aan. Hier gebruiken we producten uit de, met oncologen ontwikkelde, medische lijn van IK Skin Perfection. Deze zijn vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, fyto-oestrogenen en synthetische alcoholen. Zo zijn we er zeker van dat we de medische behandeling zelf niet verstoren.”

Met welke uitdaging uw huid ook kampt, een goede behandeling begint met de eerste stap: een vrijblijvend eerste intakegesprek. Maurien Kaper helpt u graag om u van binnen en buiten te laten stralen met een gezonde huid in een gezond lichaam. Kijk voor informatie over behandelingen en meer op: www.maurienkaper-huidenvoedingscoach.nl Bel voor meer informatie met Maurien Kaper op: 06-28 33 96 83.

Meer berichten