Afbeelding

Cursus Taiji Dao en meditatie in Borne

Algemeen

BORNE - Vanaf dinsdag 7 september geeft Paul Grefte de cursus taiji dao en meditatie in het Kulturhus de Bijenkorf.

Taiji (taichi) wordt ook wel Chinese yoga genoemd maar is wat dynamischer dan veel yoga stijlen. Je leert in deze cursus op een zachte en aandachtige manier te bewegen. Je brengt lichaam en geest in balans. Het is meditatie in beweging. Bijna iedereen kan taiji beoefenen, ongeacht de leeftijd en de lichamelijke conditie en kan er wat aan hebben. Ik vraag degenen met long Covid klachten om ook eens een proefles te volgen. Het is een manier van bewegen die niet al te inspannend is en je kunt alles doen binnen je eigen mogelijkheden, zo nodig op de stoel. De lessen beginnen met qigong, oefeningen waar ademhaling en het soepeler maken van het lichaam een belangrijke rol spelen. Daarna taiji-bewegingsvormen: vloeiende bewegingen volgen elkaar op en worden langzaam en met aandacht uit gevoerd. Dit brengt rust in lichaam en geest. Je coördinatie en balans worden er door versterkt. 

Op de stoel gaan we bezig met wat meer meditatieve oefeningen, gebaseerd op mindfulness. U krijgt in een uur een uitgebalanceerde les waarin u fysiek en mentaal weer in balans komt. De cursussen worden gegeven op dinsdagochtend van 9.00 tot 10.00 en van 10.30 tot 11.30 in Kulturhus de Bijenkorf. Op 7 september zijn er open lessen. In september kunt u dan drie lessen voor €10,00 volgen voor u zich definitief op geeft. Meer informatie vind u op www.sanqidao.nl of u belt met Paul Grefte, 0641027915.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Afbeelding
Hebt u een dagje uit gewonnen? 25 apr, 13:20
De grote groep vrijwilligers met rechts Theo Vlaskamp en Maia Verheijen
Zuinig op het kerkhof in Zenderen toekomstbestendige begraafplaats 25 apr, 12:14
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bij Bos Bedden Nijverdal 24 apr, 13:16
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 24 apr, 11:12
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 23 apr, 16:22
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 apr, 14:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 23 apr, 14:10