Afbeelding

Sinterklaas is in Borne aangekomen

Algemeen

De organisatie had er van alles aan gedaan om de mensenmassa te beperken. Er was zelfs een livestream ingezet zodat ouders met hun kinderen thuis voor de buis de intocht zouden kunnen volgen.

BORNE - Maar natuurlijk is het vele malen leuker om Sint en zijn pieten in levende lijve te zien, dus het druk in het dorp, knettertje druk!

Velen hadden zich al verzameld op het Rheineplein waar Sint aan zou komen. Daar werden ze vermaakt door Matthijs en de dansers van Danceworkx, maar Sinterklaas begon al vrij snel aan zijn rondrit door het centrum. Het eerste stuk met een auto, een cabriolet. 

Welkomstgebaar
De burgemeester en de hoofdpieten mocht en ook mee. Langs de route stonden drommen ouders met hun kinderen en hier en daar stak Sint zijn elleboog uit om even fysiek te groeten. De klokken van de St. Stephanuskerk luiden als welkomstgebaar en dat de Sint erg waarderen. Hij stapte uit zijn auto en maakte spontaan een dansje. Vervolgens ging het verder te voet de Grotestraat door en dat werd een hele klus, want het was zoals reeds eerder gemeld ontzettend druk.

Pepernoten
De pieten bleven bezig met het uitdelen van pepernoten en Sint wandelde samen met de burgemeester naar het Dorsetplein. Daar stond een heel groot scherm zodat de wachtenden de tocht van de Goedheiligman konden volgen. Ook speaker Matthijs was er weer en hij deed zijn uiterste best om het publiek bezig te houden.

Vreugde
Tot Sint eindelijk in zicht kwam. Wat een vreugde!! Opnieuw dansten de meisjes van Cladans en alle kinderen mochten die avond de schoen zetten. Heerlijk toch, Sint weer in het land, groots onthaald, hoe mooi kan het zijn!

Foto’s van de intocht zijn te vinden op facebook.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 17 uur geleden
Afbeelding
Hebt u een dagje uit gewonnen? 22 uur geleden
De grote groep vrijwilligers met rechts Theo Vlaskamp en Maia Verheijen
Zuinig op het kerkhof in Zenderen toekomstbestendige begraafplaats 23 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bij Bos Bedden Nijverdal 24 apr, 13:16
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 24 apr, 11:12
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 23 apr, 16:22
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 apr, 14:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 23 apr, 14:10