Foto:

Help met tellen stemmen zakcentje voor vereniging

Op woensdag 16 maart gaan we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Alle uitgebrachte stemmen worden al enige jaren met de hand geteld. De gemeente roept verenigingen op om hiervoor tellers beschikbaar te stellen.

BORNE - Bij de gemeenteraadsverkiezingen komt veel organisatiewerk kijken. Zo moeten mensen gevonden worden om de hele dag de stembureaus te beheren, maar ook mensen die na afloop de stemmen willen tellen. De stembureaus sluiten altijd om 21.00 uur en het tellen duurt tot circa middernacht, dus het is wel avondwerk.

Om het zichzelf wat makkelijker te maken schakelt de gemeente hiervoor de hulp van verenigingen in. Zij moeten dan 30 tellers kunnen leveren. Als beloning ontvangt de vereniging of stichting dan 30 euro netto per teller; in totaal dus 900 euro. Wel zijn er wat spelregels. Zo moeten de tellers minimaal 18 jaar oud zijn. Het tellen vergt ook de nodige concentratie en fysieke inspanning. De vereniging zorgt daarnaast voor één coördinator die het contact verzorgt met de gemeente. De tellers en reserve-tellers krijgen vooraf ook een korte instructie. Aanmelden moet voor 24 december via a.scheper@borne.nl of bel: 14074.

Meer berichten