Column Irene Pigge: de tijd van de ijskoffietjes is weer aangebroken!
ColumnIrene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.
Nu het zonnetje zich weer wat meer laat zien, groeit de vraag naar ijskoffie. Voorheen hadden we een beest van een machine op onze werkbank staan, een mega-meng-monster die minimaal 60 espresso’s samen liet smelten met een aantal andere ingrediënten met minimaal een triljoen calorieën. Ja natuurlijk is dat lekker, maar ook mierzoet en voor ons heel bewerkelijk.
Er ging dan ook een wereld voor me open toen ik op het Amsterdam Coffee Festival allemaal lekkere hippe ijskoffietjes getapt zag worden zonder al die poespas en energievretende megakeukenkolossen. Hip, makkelijk en vooral heel heel lekker. Calorisch ook een stuk aantrekkelijker trouwens. Favoriet bij ons personeel is inmiddels de Framboos Kokos Latte en mocht je tijd hebben, vraag gerust of we ‘m even koud voor je schuimen.
Zit ik nu hier onbeschaamd reclame te maken? Eh, ja, Maar ik wil echt even iets gezegd hebben hierover. Mensen hebben een huiver voor plantaardige melk. En dat snap ik heel goed. Bij havermelk heb ik ook Brintavibes en eerlijk gezegd trok er een rilling over mn rug als ik dacht aan sojamelk. Maar had ik het ooit geproefd zonder vooroordeel? Nee. En had ik het ooit geproefd met al dat lekkers dat ik er nu bij in gooi? Nee. Ik nodig je van harte uit om eens een slokje te komen proeven, kijken of je het lekker vindt. Ik wil er zelfs nog wel een mini-ijskoffietje van maken, want ik weet zeker dat het je nieuwe go-to wordt als straks de zon niet meer weg te denken is.
Irene Pigge
De Koffiekaravaan