Een impressie van de beoogde entree.
Een impressie van de beoogde entree.

Loskoppelen van sportcomplex: zwembad straks weer zelfstandig

Gemeentenieuws

Op 11 juli 2023 heeft de raad van de gemeente Borne het college van B&W opdracht gegeven voor het autonoom maken van het zwembad ‘t Wooldrik.

BORNE - Dit houdt in dat het zwembad na de werkzaamheden een zelfstandig opererend pand wordt en dus los komt te staan van het toekomstige sportcomplex. Met de ondertekening van de realisatieovereenkomst door wethouder David Vermorken, Lucas Haafkes van Aannemersbedrijf W.J. Haafkes en Zonen B.V. en Gert Jan Mooi van Van Dorp kan met de werkzaamheden worden begonnen.

De werkzaamheden in verband met het autonoom maken van het zwembad omvatten in hoofdlijnen de volgende ingrepen:

1. Het realiseren van een nieuwe entreeruimte.

De voormalige entreeruimte wordt geoptimaliseerd en opnieuw in gebruik genomen, zodat de receptionistes en het zwembadpersoneel inpandig kunnen werken en niet langer in de tijdelijke keet buiten zitten. In deze entreeruimte wordt ook plaats gemaakt voor wachtende ouders, is ruimte voor toiletten en verzorging en wordt bergruimte toegevoegd die nu wordt gemist. Vanuit de receptie is er goed toezicht op alle binnenkomende en vertrekkende gasten. 

2. Het renoveren van het peuterbad.

Het peuterbad wordt vernieuwd en krijgt, samen met het recreatiebad, een nieuwe uitstraling. Hierdoor blijft het bad ook aantrekkelijk voor jonge kinderen. Bovendien wordt een speelzone gerealiseerd met een watertafel die rolstoeltoegankelijk en dus geschikt is voor minder valide kinderen. Op deze wijze ontstaat in het zwembad voor alle kinderen een samenspeelplek.

3. Het realiseren van een personeelsruimte.

De personeelsruimte wordt gesitueerd in het bestaande kantoor nabij de nieuwe hoofdingang. Om dit te kunnen wordt een nieuw kantoor gemaakt grenzend aan het peuterbad.

Naar verwachting is de verbouwing het einde van het jaar gereed. Het nieuwe peuterbad wordt voor de zomervakantie in gebruik genomen.

Afbeelding
Eindconcert Optimist 23 mei, 12:58
Afbeelding
Maakdag festival in de Bibliotheek 23 mei, 12:57
Afbeelding
IJsclub Zenderen koopt grond ijsbaan 22 mei, 12:56
Afbeelding
Zo..maar zomer in Borne 22 mei, 10:55
Afbeelding
Ondermij-ningsmarkt voor inwoners en ondernemers 21 mei, 14:54
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 21 mei, 14:42
Het team van Idverde hoopt 25 mei veel belangstellenden te begroeten op de open dag. Eigen foto.
Open dag bij groenbedrijf Idverde 21 mei, 13:41
Afbeelding
Samen Kerken: Geen spijt van vriendschap 21 mei, 12:50