Een impressie van de beoogde entree.
Een impressie van de beoogde entree.

Loskoppelen van sportcomplex: zwembad straks weer zelfstandig

Gemeentenieuws

Op 11 juli 2023 heeft de raad van de gemeente Borne het college van B&W opdracht gegeven voor het autonoom maken van het zwembad ‘t Wooldrik.

BORNE - Dit houdt in dat het zwembad na de werkzaamheden een zelfstandig opererend pand wordt en dus los komt te staan van het toekomstige sportcomplex. Met de ondertekening van de realisatieovereenkomst door wethouder David Vermorken, Lucas Haafkes van Aannemersbedrijf W.J. Haafkes en Zonen B.V. en Gert Jan Mooi van Van Dorp kan met de werkzaamheden worden begonnen.

De werkzaamheden in verband met het autonoom maken van het zwembad omvatten in hoofdlijnen de volgende ingrepen:

1. Het realiseren van een nieuwe entreeruimte.

De voormalige entreeruimte wordt geoptimaliseerd en opnieuw in gebruik genomen, zodat de receptionistes en het zwembadpersoneel inpandig kunnen werken en niet langer in de tijdelijke keet buiten zitten. In deze entreeruimte wordt ook plaats gemaakt voor wachtende ouders, is ruimte voor toiletten en verzorging en wordt bergruimte toegevoegd die nu wordt gemist. Vanuit de receptie is er goed toezicht op alle binnenkomende en vertrekkende gasten. 

2. Het renoveren van het peuterbad.

Het peuterbad wordt vernieuwd en krijgt, samen met het recreatiebad, een nieuwe uitstraling. Hierdoor blijft het bad ook aantrekkelijk voor jonge kinderen. Bovendien wordt een speelzone gerealiseerd met een watertafel die rolstoeltoegankelijk en dus geschikt is voor minder valide kinderen. Op deze wijze ontstaat in het zwembad voor alle kinderen een samenspeelplek.

3. Het realiseren van een personeelsruimte.

De personeelsruimte wordt gesitueerd in het bestaande kantoor nabij de nieuwe hoofdingang. Om dit te kunnen wordt een nieuw kantoor gemaakt grenzend aan het peuterbad.

Naar verwachting is de verbouwing het einde van het jaar gereed. Het nieuwe peuterbad wordt voor de zomervakantie in gebruik genomen.

Afbeelding
Expositie Bornse Kunstenaars 16 mei, 11:44
De belangstelling uit de buurt was groot bij de opening van de nieuwe speeltuin
De Dreef heeft een nieuwe speeltuin 16 mei, 11:33
Afbeelding
Plezier maken staat voorop bij leuke sportinstuif voor kinderen 15 mei, 14:27
Afbeelding
Nieuwe en veiligere containerwagen 15 mei, 14:21
Bram Suijker (midden) speelt Billy Pelgrim. Sophie Höppener en Jasper Stoop spelen in deze herneming de andere rollen. Foto: Sanne Peper
Theater Rotterdam speelt bejubelde Slachthuis vijf 15 mei, 13:20
Wethouder David Vermorken krijgt uitleg over de werking van de grote tanks waarin het water verwarmd wordt
Gasloze kleedkamers bij NEO 14 mei, 14:40
Afbeelding
Samen Kerken: Pinksteren 2024 14 mei, 13:38
Meyra verwelkomt u graag tijdens de open dagen op 24 en 25 mei.
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 13:29