De lezing staat in het teken van de groei van de internationale textielindustrie en de relatie tot de Twentse textielindustrie.
De lezing staat in het teken van de groei van de internationale textielindustrie en de relatie tot de Twentse textielindustrie.

Lezing over ‘Industriële revolutie kleding en textiel’

Algemeen

De Belle Epoque (1890 - 1914) is een gouden tijdperk voor de snel rijk geworden industriëlen. Als gevolg van de economische groei en de opkomende industrie ontstaat een heldere scheiding tussen werk en vrije tijd. De eerste sociale tegenbewegingen ontstaan, waaronder de vrouwenbewegingen.

BORNE - De opkomst van de industrie heeft in de textiel en kleding een revolutie teweeggebracht bv. de haute couture en de naaimachine. De wens tot verandering werd versneld door de verspreiding van informatie over mode en de komst van modebladen. Een betere productie en distributie van kleding droegen bij tot een grotere consumptie. De gevolgen van de ontwikkelende textielindustrie waren ook voelbaar in Twente bij de fabrieken van Stork, Spanjaard, van Heek en Ten Cate. Annet Rijswijk, kostuumontwerper en oud-docent mode en kunstgeschiedenis, vertelt met beelden over de ontwikkelende internationale en sociale relaties gerelateerd aan de bloeiende textielindustrie in Twente. De lezing is deze donderdag 25 november en start om 20.00 uur. Deze zal gehouden worden in Cultureel Podium Bornse Synagoge. Toegang kost 10 euro. Kijk ook op: www.bornsesynagoge.nl

!
Afbeelding
Lions zamelen weer waardepunten in voor de Voedselbank 1 dec, 11:29
Afbeelding
Jongerenkoor ConBrio presenteert Kerstconcert 30 nov, 14:26
Afbeelding
Aangepaste trap voor 3-jarige Lotte 30 nov, 14:15
Afbeelding
Met je buurt bomen planten 30 nov, 13:24
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Hersenstichting 30 nov, 13:22
Afbeelding
Samen Kerken: Leer ons de liefde voor de vrede 30 nov, 13:18
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 30 nov, 11:13
Afbeelding
NIVON-presentatie en volkskerstzang in Hengelo 30 nov, 11:12