Afbeelding

Sinterklaas drive-through voor MST-gezinnen

Algemeen

BORNE - Speciaal voor de harde werkers in de zorg bij het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente hadden Sinterklaas en zijn pieten een drive trough opgezet bij Kids City. Een lange sliert auto’s met ouders, grootouders en kinderen reed de parkeerplaats bij het Wooldrik op tot aan Kids City waar Sinterklaas hen opwachtte. Een tafel vol met cadeautjes stond uitgestald en voor de ouders was er ook nog een goodiebag, samengesteld door ondernemers die hun steentje bij wilden dragen.

Andere jaren werden de medewerkers met hun kids uitgenodigd bij het Bornse speelparadijs om daar het Sinterklaasfeest te vieren, maar dat kon helaas niet vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Maar Igor Noltes van Kids City is heel flexibel en toverde meteen een goed alternatief uit de hoge hoed. Samen met de organisatie wist hij deze ludieke manier van een Sinterklaasontvangst op poten te zetten. De pieten waren druk in de weer om het geheel in goede banen te leiden en de kinderen van lekkers en cadeautjes te voorzien. ‘’Er zijn heel veel kinderen die niet samen met hun ouders het Sinterklaasfeest kunnen vieren vanwege de drukte in de zorg. Dan is dit toch een goed alternatief!’’, verklaarde een woordvoerster van Kids City. ‘’We vinden het geweldig dat zoveel ondernemers meegewerkt hebben. Een klein berichtje was voldoende om een hele tas vol presentjes te kunnen inpakken. Dat is toch super! Deze mensen verdienen het! Hier genieten wij ook van’’ Van tien tot half twaalf waren de kinderen welkom. Anderhalf uur lang had een lange rij auto’s keurig op hun beurt gewacht om langs de Sint en zijn pieten te rijden.

De pieten hadden het overigens druk deze zondag, want ‘s middags waren ze bovendien in het centrum te vinden om daar de kinderen te vermaken. In eerste instantie zou er een spellencircuit worden opgezet, maar dat kon niet doorgaan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Desondanks maakten ze het wel gezellig in het centrum en deelden handen vol pepernoten uit. Sinterklaas liet het afweten deze middag. Hij moest even rusten na een enerverende ochtend.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 18 uur geleden
Afbeelding
Hebt u een dagje uit gewonnen? 23 uur geleden
De grote groep vrijwilligers met rechts Theo Vlaskamp en Maia Verheijen
Zuinig op het kerkhof in Zenderen toekomstbestendige begraafplaats gisteren
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bij Bos Bedden Nijverdal 24 apr, 13:16
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 24 apr, 11:12
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 23 apr, 16:22
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 apr, 14:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 23 apr, 14:10