Foto:

Hogere subsidies voor duurzame aanpassingen

Sinds 1 januari kunnen Bornenaren met een eigen huis gebruik maken van de verruimde Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Dit moet het nog aantrekkelijker maken om de woning onder handen te nemen.

BORNE - De afgelopen jaren heeft de gemeente al het nodige gedaan om duurzamer wonen te stimuleren in de brede zin. Naast het bevorderen van energiebesparing met gedragsverandering en kleinere maatregelen zoals tochtstrips, radiatorfolie en zuinige verlichting zijn er ook grotere maatregelen mogelijk. Deze zijn echter wel relatief duur.

Woningeigenaren kunnen nu een ruimere subsidie aanvragen voor isolatie, beglazing, duurzame energieopwekking met zonneboilers en warmtepompen en aansluiting op een warmtenet. De verhoogde subsidies gelden alleen voor maatregelen die ook echt in 2022 uitgevoerd worden. Het is dus niet mogelijk om achteraf de hogere subsidie aan te vragen als men in 2021 een warmtepomp of isolatie heeft laten plaatsen.

Het aanvragen van de verhoogde subsidies kan vanaf 24 januari om 09.00 uur. Kijk voor de relevante informatie en meer tips voor energiebesparing ook op: www.energievanborne.nl

Meer berichten