Afbeelding

Leerlingen De Vonder maken kennis met de bouw

Algemeen

Door een bezoek te brengen aan Wij Bouwen de Toekomst maken groepen 5 en 6 van basisschool De Vonder uit Borne deze zomer kennis met de wereld van de bouw. 

BORNE - Al in een vroeg stadium ontdekken kinderen wat ze leuk vinden en wat ze willen worden als ze later groot zijn. In deze periode is de bouwsector voor hen vaak onzichtbaar. “De vraag naar vakkundig personeel zal de komende jaren verder toenemen waar anderzijds het aanbod van nieuwe instromers steeds verder afneemt. Door de leerlingen op deze manier in contact te brengen met onze prachtige branche kunnen we daar verandering in brengen.” aldus Koert Terhürne, directievoorzitter bij Dura Vermeer Bouw Hengelo. Tijdens een bezoek aan het themapark neemt de familie Bouwer basisschooljeugd mee op avontuur. Een geweldige kinderbeleving waar kinderen hun ogen uitkijken. Een unieke ervaring in een theaterstuk vol muziek en interactie. Maar voordat ze het theater instappen, gaan ze eerst zelf aan de slag. Ze moeten tijdens een doe-tocht verschillende bouwmaterialen zoeken om zo hun eigen materialenpaspoort te halen. Deze materialen kunnen de kinderen vinden tijdens verschillende activiteiten, van een speelkraan en verkeersplein tot een elektrafabriek.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 23 uur geleden
Afbeelding
Hebt u een dagje uit gewonnen? 25 apr, 13:20
De grote groep vrijwilligers met rechts Theo Vlaskamp en Maia Verheijen
Zuinig op het kerkhof in Zenderen toekomstbestendige begraafplaats 25 apr, 12:14
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bij Bos Bedden Nijverdal 24 apr, 13:16
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 24 apr, 11:12
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 23 apr, 16:22
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 apr, 14:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 23 apr, 14:10