Het was weer ouderwets genieten in Hertme afgelopen weekend.
Het was weer ouderwets genieten in Hertme afgelopen weekend.

Column Corine Hofstra: Even terugblikken op het Afrika Festival

Algemeen

Goeie dag! Afgelopen weekend veranderde ons Hertme voor heel even in Afrika. Met fantastisch weer en een grote stroom aan bezoekers, was het na zo lang wachten een heerlijke editie waar de organisatie zo op had gehoopt.

BORNE - En met één blik op Facebook & Instagram va Afrika Festival Hertme zie je het: ook de reacties van de bezoekers zijn onwijs positief! Zelf nam ik afgelopen vrijdag alvast een kijkje in Hertme. Wat een drukte bij de campings! Bij camping De Köller stond er al een lange rij voor de alternatieve incheckbalie. Terwijl er normaal gesproken rust overheerst bij Annemarie & Michel, waren er nu meer dan 400 (!) gasten. Ook bij camperplaats Rabo Scheele en de gelegenheidscamping aan de Oude Postweg was het een drukte van belang! Veel mensen die al jaren lang hier bivakkeren tijdens het Afrikafestival zijn blij om weer terug te zijn. 

Na een weekend vol met muzikale optredens, typische Afrikaanse geuren, mooi Afrikaans waar om te kopen en het spotten van een nijlpaard en giraffen is het helaas alweer voorbij. In ieder geval een prachtige start van weer een nieuw toeristisch zomerseizoen! Afgelopen week zijn trouwens ook eindelijk de 3 nieuwe toeristische informatiepunten ingericht (bij het Kulturhus, Museum Bussemakerhuis en de Koffiekaravaan) én is er nieuw promotiemateriaal naar alle overnachtingslocaties gebracht. Haal hier o.a. gratis de Ontdek Borne flyer, de evenementenagenda en Recreatiekrant Twente op. We zijn er klaar voor in Borne, Hertme & Zenderen. Wees van harte welkom!  

Corine Hofstra
Visit Borne

Zie ook: www.visitborne.nl 

!
Afbeelding
Twents Wijnfeest bij Wijngaard Kötter 2 uur geleden
Afbeelding
Met meer zelfvertrouwen gaan fietsen 2 uur geleden
Afbeelding
NK Maaien met de zeis in Dalfsen 3 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur OV-reisadvies 3 uur geleden
Afbeelding
Stadsbeiaardiers blijven erg actief 5 uur geleden
Afbeelding
Het verleden van Hengelo: De Kettingbrug 20 uur geleden
Afbeelding
‘Je bent een clubje met zijn allen’ 22 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking Borne Beweegt en KidsVooruit gisteren