Het was weer ouderwets genieten in Hertme afgelopen weekend.
Het was weer ouderwets genieten in Hertme afgelopen weekend.

Column Corine Hofstra: Even terugblikken op het Afrika Festival

Algemeen

Goeie dag! Afgelopen weekend veranderde ons Hertme voor heel even in Afrika. Met fantastisch weer en een grote stroom aan bezoekers, was het na zo lang wachten een heerlijke editie waar de organisatie zo op had gehoopt.

BORNE - En met één blik op Facebook & Instagram va Afrika Festival Hertme zie je het: ook de reacties van de bezoekers zijn onwijs positief! Zelf nam ik afgelopen vrijdag alvast een kijkje in Hertme. Wat een drukte bij de campings! Bij camping De Köller stond er al een lange rij voor de alternatieve incheckbalie. Terwijl er normaal gesproken rust overheerst bij Annemarie & Michel, waren er nu meer dan 400 (!) gasten. Ook bij camperplaats Rabo Scheele en de gelegenheidscamping aan de Oude Postweg was het een drukte van belang! Veel mensen die al jaren lang hier bivakkeren tijdens het Afrikafestival zijn blij om weer terug te zijn. 

Na een weekend vol met muzikale optredens, typische Afrikaanse geuren, mooi Afrikaans waar om te kopen en het spotten van een nijlpaard en giraffen is het helaas alweer voorbij. In ieder geval een prachtige start van weer een nieuw toeristisch zomerseizoen! Afgelopen week zijn trouwens ook eindelijk de 3 nieuwe toeristische informatiepunten ingericht (bij het Kulturhus, Museum Bussemakerhuis en de Koffiekaravaan) én is er nieuw promotiemateriaal naar alle overnachtingslocaties gebracht. Haal hier o.a. gratis de Ontdek Borne flyer, de evenementenagenda en Recreatiekrant Twente op. We zijn er klaar voor in Borne, Hertme & Zenderen. Wees van harte welkom!  

Corine Hofstra
Visit Borne

Zie ook: www.visitborne.nl 

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 14 uur geleden
Afbeelding
Hebt u een dagje uit gewonnen? 18 uur geleden
De grote groep vrijwilligers met rechts Theo Vlaskamp en Maia Verheijen
Zuinig op het kerkhof in Zenderen toekomstbestendige begraafplaats 19 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bij Bos Bedden Nijverdal 24 apr, 13:16
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 24 apr, 11:12
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 23 apr, 16:22
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 apr, 14:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 23 apr, 14:10