Nataliia en Viktoria hopen op veel donaties zodat ze kunnen studeren in Nederland.
Nataliia en Viktoria hopen op veel donaties zodat ze kunnen studeren in Nederland.

‘Fantastisch als droom kan uitkomen’

Algemeen

Nataliia en Viktoriia uit Oekraïne willen graag in Nederland studeren. De twee vluchtelingen moesten hun thuisland vanwege de oorlog ontvluchten. Nu willen ze studeren in Nederland. Maar daar is geld voor nodig. Daarom geven ze een benefietconcert. Die is zaterdagavond 20 augustus in De Zwanenhof in Zenderen. 

ZENDEREN - De organisatie hoopt dat veel mensen bereid zijn met een donatie de twee studentes uit Oekraïne te ondersteunen. Er wordt namelijk geen entree gevraagd. Bezoekers kunnen een vrijwillige bijdrage geven. “We hopen op een grote opkomst. Het zou fantastisch zijn als hun droom toch kan uitkomen in deze voor hen moeilijke omstandigheden. Een toegangskaart is niet nodig, Wel wordt een vrijwillige bijdrage van harte aanbevolen”, laat Maria Bolduieva namens de organisatie van het benefietconcert weten. Zij is medeorganisator van deze avond. 

Bolduieva is dirigente van het Oekraïense koor in De Zwanenhof en de zus van Nataliia, die optreedt met Viktoriia om geld in te zamelen voor de studie. “Wij moesten de oorlog ontvluchten en wonen nu in De Zwanenhof.” Het optreden zaterdag wordt verzorgd door twee getalenteerde jonge vrouwen. ‘Concert bij kaarslicht’ heet het concert zaterdag in De Zwanenhof. Nataliia en Viktoriia spelen graag muziek. Daarom hebben ze besloten dit benefietoptreden te verzorgen. “Maar er is dus nog een ander belangrijk doel van deze avond. Mijn zus Nataliia droomt ervan verder te studeren aan het Conservatorium in Nederland. Ze heeft de afgelopen twee jaar in Oekraïne gestudeerd. Viktoriia, een andere bewoner van De Zwanenhof, studeerde af van de middelbare school en droomt ervan om te studeren aan Saxion Hogeschool. Maar daar hebben ze helaas de financiële middelen niet voor”, weet Bolduieva. Voor de studie van beide vrouwen is volgens de initiatiefnemers 4.500 euro nodig. “We hopen dat hun droom kan uitkomen om hier te studeren.” Ze spelen zaterdag de meest bekende klassieke werken van onder anderen de componisten Beethoven, Bach en Rachmaninoff.

Concert bij kaarslicht op zaterdag 20 augustus begint om 20.00 uur. Het optreden is in De Zwanenhof aan de Retraitehuisweg 6 in Zenderen.

Afbeelding
Olav Mol en Jack Plooij en hun helden uit de Formule 1 29 sep., 19:29
Afbeelding
Uw kleding geeft toekomst in Oeganda 28 sep., 17:52
Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Het leukste hondenfeest bij de Hondenhoeve 28 sep., 13:53
Afbeelding
Nivon Hengelo heeft een uitgebreid cursusaanbod 28 sep., 10:50
Afbeelding
Column: Besturen 28 sep., 08:26
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
'Wil je niet missen: Pasar Malam Asia in Enschede!' 27 sep., 17:23