Afbeelding

Palmpasenoptocht: mooie traditie!

Cultuur

BORNE - Het was niet echt fijn weer om in een optocht buiten te lopen. Het was zelfs koud en druilerig. Toch verzamelde zich ook dit jaar weer een grote groep kinderen om samen met hun ouders mee te lopen in de jaarlijkse palmpasenoptocht. De optocht werd voorafgegaan door een palmviering in de Stephanuskerk.

Voorop in de stoet liep de Bornse Harmonie die met haar klanken de sfeer verhoogde. De stoet stond zelfs even stil bij het beeldje van het Poaskeerlke, versierd met een eigen stok en geel en blauwe linten, waar de Bornse Harmonie een korte aubade ten gehore bracht. Na de Bornse Harmonie werd de stoet aangevoerd door de Scoutinggroep St. Stephanus Martina met hun grote versierde Palmpasen gevolgd door de grote groep kinderen met hun eigengemaakte Palmpasen die ze trots in de hoogte hielden. De Drum- en Marchingband uit Enschede sloot de stoet af. De palmpasenoptocht werd afgesloten bij het Dijkhuis waar de bewoners al in het atrium op dit vermakelijke tafereel zaten te wachten. Hen werd de grote palmpasen overhandigd en er werd nogmaals een kleine aubade gegeven. Een mooie traditie die zeker in ere gehouden moet worden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 17 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 20 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 20 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 21 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 21 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 22 uur geleden
Afbeelding
Ruime overwinning NEO 22 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie gisteren