Verschillende lokalen waren keurig ingericht met de meest uiteenlopende artikelen.
Verschillende lokalen waren keurig ingericht met de meest uiteenlopende artikelen.

De deur gaat nu echt op slot bij de Jan Ligthartschool

Onderwijs

BORNE - Het was zaterdag echt de allerlaatste dag van de Jan Ligthartschool met een uitverkoop van de laatste artikelen die nog in de school te vinden waren. Het schrootjesplafond is al naar het Openluchttheater in Hertme gegaan waar het gebruikt gaat worden voor het decor voor het toneelstuk ‘Robin Hood’ en voor een boomhut. De lampen gaan naar de Angorageiten die ze goed kunnen gebruiken voor hun nieuwe hal. Daarnaast is er heel veel naar Oekraïne gegaan. Tafeltjes en stoeltjes, beamers etc. konden ze daar goed gebruiken. Ook is er al veel via Marktplaats de deur uit gegaan. 

Het laatste wat er nog over is werd deze zaterdag aan belangstellenden verkocht. Het aantal belangstellen liep de gehele middag lekker door, en er werd grif gekocht uit de grote hoeveelheid goederen. Er was een extra lokaal ingericht voor speelgoed en kerstspullen en een ander lokaal lag vol met boeken. Er was geen prijskaartje opgeplakt, daarvoor in de plaats werd een vrijwillige bijdrage gevraagd die naar de Ouderraad van de Jan Ligthartschhool en ‘t Oldhof gaat. Dr OR zal het straks gebruiken voor bijvoorbeeld een schoolreisje. De opbrengst komt dus ten goede van de kinderen. Vier weken geleden zijn ze al verhuisd naar noodlokalen bij ‘t Oldhof en dus kan binnenkort de sloop en de nieuwbouw beginnen.

De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 1 uur geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 19 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 22 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 22 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 23 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 23 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! gisteren
Afbeelding
Ruime overwinning NEO gisteren