Afbeelding

Plezier en verbinding door samenzang

Algemeen

BORNE - Het was een initiatief van het Borns Kleinkoor om het idee van Borne800 weer eens van stal te halen. Een groot Borns koor met zangers en zangeressen van alle Bornse koren die gezamenlijk Bevrijdingsdag afsluiten. Alle koren werden uitgenodigd en negen van hen gaven gehoor aan de oproep. Ruim voor de start van het festijn stroomde het plein voor het Kulturhus vol. Niet alleen met koorleden, maar ook met inwoners van Borne en zelfs daarbuiten. Om 19.00 uur werd gestart met inzingen begeleid door een enthousiaste dirigent Bram van der Beek.

Hij slaagde er in die korte tijd de graag zingende menigte enthousiast mee te laten doen, of dat nu met zang of alleen maar bewegen op muziek, was iedereen werd er door gegrepen en had er plezier aan. 

Bij binnenkomst op het plein kreeg iedereen de teksten van de liederen die er gezongen zouden worden. Deze waren zodanig uitgezocht dat ze voor bijna iedereen bekend waren. De koren hadden ze overigens al van tevoren gekregen om er mee te kunnen oefenen. Om acht uur werd er begonnen met het alom bekende lied uit de Tweede Wereldoorlog van Marlene Dietrich ‘Lili Marleen’. Het werd meteen uit volle borst meegezongen. Andere liederen volgden zoals We’ll meet again, Land of hope and glory, Sag mir wo die Blumen sind, We shall overcome, Happy days are here again etc. Leden van het Comité 4 en 5 mei Borne liepen ondertussen rond met glaasjes Oranjebitter.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement gisteren
Afbeelding
Hebt u een dagje uit gewonnen? 25 apr, 13:20
De grote groep vrijwilligers met rechts Theo Vlaskamp en Maia Verheijen
Zuinig op het kerkhof in Zenderen toekomstbestendige begraafplaats 25 apr, 12:14
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bij Bos Bedden Nijverdal 24 apr, 13:16
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 24 apr, 11:12
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 23 apr, 16:22
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 apr, 14:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 23 apr, 14:10