Irene Pigge.
Irene Pigge.

Column Irene Pigge: Alles kits achter de rits?

Column

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Wanneer ik een kopje koffie zet, komt het vaak voor dat ik ondertussen een praatje maak. Wat ga je vandaag doen? Hoe ging het gesprek waar je zo tegenop zag? Nog wat leuks gevonden op de beurs? Het zijn de dingen die mijn dag interessant maken: verhalen van anderen. Ik noem het interesse, een ander zou het bemoeizucht kunnen noemen, of nieuwsgierigheid. Nou ja, niets menselijks is mij vreemd.  Laatst verliep zo’n gesprekje een tikje merkwaardig. Ik vroeg aan een klant hoe het hem was vergaan, teruggrijpend op een gesprek dat we voerden over een riskante verbouwklus waar hij mee bezig was. Hij antwoordde dat het nog best pijnlijk voelde: het deed nog steeds zeer wanneer hij ging zitten. Plassen ging ook moeizaam en aan ‘dat andere’ moest hij nog maar even niet denken. Waardoor mijn gedachten dan ook meteen schoten naar wat ‘dat andere’ dan zou moeten zijn en geschrokken bedacht ik me dat hij ook een verbouwing op andere plaatsen had meegemaakt. Dat had hij. De details zal ik u besparen, want zelfs van het horen erover trok ik al wit weg. Ongevraagd had ik met mijn vragen meer informatie dan me lief was. Dat zal me leren.

Irene Pigge
De Koffiekaravaan

Afbeelding
Expositie Bornse Kunstenaars 16 mei, 11:44
De belangstelling uit de buurt was groot bij de opening van de nieuwe speeltuin
De Dreef heeft een nieuwe speeltuin 16 mei, 11:33
Afbeelding
Plezier maken staat voorop bij leuke sportinstuif voor kinderen 15 mei, 14:27
Afbeelding
Nieuwe en veiligere containerwagen 15 mei, 14:21
Bram Suijker (midden) speelt Billy Pelgrim. Sophie Höppener en Jasper Stoop spelen in deze herneming de andere rollen. Foto: Sanne Peper
Theater Rotterdam speelt bejubelde Slachthuis vijf 15 mei, 13:20
Wethouder David Vermorken krijgt uitleg over de werking van de grote tanks waarin het water verwarmd wordt
Gasloze kleedkamers bij NEO 14 mei, 14:40
Afbeelding
Samen Kerken: Pinksteren 2024 14 mei, 13:38
Meyra verwelkomt u graag tijdens de open dagen op 24 en 25 mei.
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 13:29