Irene Pigge.
Irene Pigge.

Column Irene Pigge: maandag brengt weer uitdagingen...

Column

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Maandagen blijven toch altijd een beetje bijzonder. Ondanks dat we iedere dag geopend zijn en theoretisch dus geen weekend kennen, word ik op maandag toch psychisch net iets moeilijker wakker, lijken mijn minuten van stroop, evenals mijn spieren. Kortom: alles gaat nét iets moeizamer. Of in ieder geval anders dan je had gewild. Vandaag probeerde ik er op voor te sorteren. Ik nam mezelf voor om vandaag vooral te schrijven. Ik hoefde niet te koken, want maandag, dus voor een keer ga ik dan niet in werkkleding. We zijn maar een halve dag open, dus gun ik mezelf een dag in een jurkje. Komt goed uit, want daar kan die leuke laars onder met hak. Dan sta ik niet te lang en dwing ik mezelf te gaan zitten schrijven. Leuk bedacht, Pigge.

De koffiebrander (de machine, niet de man) besloot er voor de tweede keer in een week tijd de brui aan te geven en ik hoopte dat de reparatie meteen vandaag plaats zou vinden (want sja, zoveel pech verdient een voorkeursbehandeling); maar helaas: de leverancier kan pas morgen. Koken en monteurs over de vloer hebben, is een vreselijke combi, dus dat betekende dat ik vandaag achter de pannen moest. En zo kwam het dat ik vandaag beeldig en hooggehakt een stamppot in elkaar stond te draaien. Dikke tip trouwens, dat met die hoge hakken. Ik trek ze ook aan naar Borghuis. Hoe korter ik daar rondloop, hoe minder ik uitgeef. Voor nu laat ik het tripje naar het tuinwalhalla in Deurningen maar helemaal achterwege, ik voel m’n voeten niet meer en nou had ik heel graag een mooie afsluiter gemaakt met een quote over bloemen en er geen geld meer voor hebben omdat je een dure reparatie hebt, maar ja, wat kan ik zeggen? Het is maandag.

Irene Pigge
De Koffiekaravaan

Afbeelding
Nieuws van het postduivenfront 14 uur geleden
Een impressie van de beoogde entree.
Loskoppelen van sportcomplex: zwembad straks weer zelfstandig 14 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Welke rituelen heb jij? 7 mei, 14:28
Afbeelding
Weer duizelingwekkende damspel-varianten 7 mei, 14:11
Afbeelding
Indrukwekkend stil in Borne 7 mei, 13:24
Corine Hofstra laat deze week even de boel de boel, en geniet van een welverdiende vakantie!
Column Corine Hofstra: genieten van een welverdiende vakantie! 7 mei, 13:15
Jong en oud zullen zich weer opperbest vermaken!
Gezellige braderie op de Woonboulevard Almelo zondag 7 mei, 13:10
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: de tijd van de ijskoffietjes is weer aangebroken! 7 mei, 12:13