Irene Pigge.
Irene Pigge.

Column Irene Pigge: Nee, ik heb géén worteltaart (of croissants)

Column

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Kent u die mop van dat konijn dat elke dag bij de bakker komt vragen of deze ook worteltaart verkoopt? Nee? Nou, dan leg ik ‘m kort uit. Iedere dag komt het konijn dus zeuren, tot ergernis van de bakker. Om maar eens van het gezeur af te zijn, gaat deze op een dag overstag en maakt worteltaart. Hij verwacht dat het konijn de worteltaart van hem koopt, maar tot zijn verbazing houdt het beest er helemaal niet van.

Hetzelfde hebben wij met croissantjes. Je zou denken dat het de ultieme go-to is voor een koffiekiosk op een station. Ja, als die op Den Haag Centraal staat, of in Amsterdam, waar dagelijks honderden potentiële bladerdeegfanaten rondlopen. Op station Borne is dat een ander verhaal. Daar lopen ze alleen rond wanneer ik ze niet op voorraad heb. En dus ging ik al enkele malen overstag.

Bladerdeeg, rauw, doet er 25 minuten over om zo’n aantrekkelijk fluffy mini-mondvakantietje-naar-Frankrijk te worden en ik moet er minimaal honderd van kopen én bewaren. Iedere keer bakte ik ze vol goede moed af, verpakte ze en gooide ze vervolgens uren later gefrustreerd weer weg, onverkocht en onbemind. Dus we hadden ze wel, maar verkochten ze zelden. Dus nee, we verkopen geen croissants. En ook geen worteltaart, voor de duidelijkheid.

Irene Pigge
De Koffiekaravaan

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Afbeelding
Hebt u een dagje uit gewonnen? 25 apr, 13:20
De grote groep vrijwilligers met rechts Theo Vlaskamp en Maia Verheijen
Zuinig op het kerkhof in Zenderen toekomstbestendige begraafplaats 25 apr, 12:14
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bij Bos Bedden Nijverdal 24 apr, 13:16
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 24 apr, 11:12
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 23 apr, 16:22
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 apr, 14:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 23 apr, 14:10