Irene Pigge.
Irene Pigge.

Column Irene Pigge: Or the regular moomoo?

Column

BORNE - Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Vorige week zijn de man en ik naar het Amsterdam Coffee Festival geweest om zo het nuttige met het aangename te verenigen, al doe je dat eigenlijk iedere dag als je in de koffie werkt. Twee hallen vol toegewijde barista’s en andere koffieconnaisseurs joegen m’n cafeïnelevel skyhigh en m’n bankrekening omgekeerd evenredig de put in. 

Wat me opviel was de diversiteit aan melkjes waar je uit kon kiezen. In het Engels want er werd nauwelijks Nederlands gesproken. Which milk do you prefer? Oat, soy, almond, coconut, peas, potato or the regular moomoo? Ik moest even nadenken hoe dat laatste zich vertaalde, maar daarmee werd natuurlijk koemelk bedoeld. In de Randstad zie je steeds vaker dat dáár de toeslag over betaald wordt en dat plant-based steeds meer de standaard wordt. Dus die hebben we meegenomen naar Twente. 

Het zal mij benieuwen. Twente met al die boeren die niet eten wat ze niet kennen. Erwten en aardappelen heb ik even links laten liggen, maar kokos-of amandelmelk is verrassend lekker. Kom je proeven?

Irene Pigge
De Koffiekaravaan

Afbeelding
Expositie Bornse Kunstenaars 6 uur geleden
De belangstelling uit de buurt was groot bij de opening van de nieuwe speeltuin
De Dreef heeft een nieuwe speeltuin 6 uur geleden
Afbeelding
Plezier maken staat voorop bij leuke sportinstuif voor kinderen 15 mei, 14:27
Afbeelding
Nieuwe en veiligere containerwagen 15 mei, 14:21
Bram Suijker (midden) speelt Billy Pelgrim. Sophie Höppener en Jasper Stoop spelen in deze herneming de andere rollen. Foto: Sanne Peper
Theater Rotterdam speelt bejubelde Slachthuis vijf 15 mei, 13:20
Wethouder David Vermorken krijgt uitleg over de werking van de grote tanks waarin het water verwarmd wordt
Gasloze kleedkamers bij NEO 14 mei, 14:40
Afbeelding
Samen Kerken: Pinksteren 2024 14 mei, 13:38
Meyra verwelkomt u graag tijdens de open dagen op 24 en 25 mei.
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 13:29