Column Irene Pigge: Or the regular moomoo?
ColumnBORNE - Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.
Vorige week zijn de man en ik naar het Amsterdam Coffee Festival geweest om zo het nuttige met het aangename te verenigen, al doe je dat eigenlijk iedere dag als je in de koffie werkt. Twee hallen vol toegewijde barista’s en andere koffieconnaisseurs joegen m’n cafeïnelevel skyhigh en m’n bankrekening omgekeerd evenredig de put in.
Wat me opviel was de diversiteit aan melkjes waar je uit kon kiezen. In het Engels want er werd nauwelijks Nederlands gesproken. Which milk do you prefer? Oat, soy, almond, coconut, peas, potato or the regular moomoo? Ik moest even nadenken hoe dat laatste zich vertaalde, maar daarmee werd natuurlijk koemelk bedoeld. In de Randstad zie je steeds vaker dat dáár de toeslag over betaald wordt en dat plant-based steeds meer de standaard wordt. Dus die hebben we meegenomen naar Twente.
Het zal mij benieuwen. Twente met al die boeren die niet eten wat ze niet kennen. Erwten en aardappelen heb ik even links laten liggen, maar kokos-of amandelmelk is verrassend lekker. Kom je proeven?
Irene Pigge
De Koffiekaravaan