Column Irene Pigge: Het geheime ingrediënt van de tonijnsalade is...
ColumnIrene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.
Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Waar Irene Pigge werkt, wordt de helft van de boodschappen niet besteld. Dat komt vaak voor hoor. Als ik een euro moest neertellen voor iedere keer dat ik iemand moet vragen om eieren/broodjes/komkommers te halen, dan had ik mezelf én die iemand allang kunnen trakteren op een royale lunch.
Gelukkig heb ik een lieve vriendin die als vliegende kiep al een best pad heeft gesleten naar Hanos. Ze woont in de buurt en als ze tijd heeft, kan ik een beroep op haar doen. Vorige week kwam ik er achter dat ik een bepaald ingrediënt van mijn tonijnsalade miste. Ik vroeg haar of ze appels wilde halen. Van die lekkere groene grannies. Ze keek wat verstrooid, stamelde of ik aan 1 doosjes genoeg had en ik zei: ja zo een waar er vier van in zitten. “Doe je die door de tonijnsalade?” vroeg ze fronsend. Ik vertelde dat dit juist zorgde voor het lekkere knispertje. Ze keek zo verbaasd en niet begrijpend en stamelde dat zij dat alleen gebruikt tegen brandend maagzuur en oprispingen. Toen ging haar een lampje branden. “Jij bedoelt Gránnies, die groene appels! Ik dacht Rénnies!” Gelukkig kwamen we er op tijd achter, al had ik het hilarisch gevonden als ze echt met een pakje Rennies was aan komen zetten. Voor dat lekkere knispertje.
Irene Pigge
De Koffiekaravaan