Corine Hofstra.
Corine Hofstra.

Column Corine Hofstra: nagenieten van de paasdagen

Column

De laatste restjes van ons paasvuur smeulen nog na. Het blijft een mooi stukje folklore. Precies waarom ik zo gek op Borne ben! We zijn zo rijk aan erfgoed, cultuur en tradities dat je soms even vergeet dat dat best bijzonder is.

Zo werkte ik afgelopen jaren ook wel voor Wierden, Tubbergen, Enter, Twenterand en Haaksbergen, maar daar is het toch anders. Minder monumenten, minder tradities. Wel Twents, maar toch een andere cultuur. Of voelt het anders, dat kan natuurlijk ook. Borne is natuurlijk wel mijn passie en heeft daardoor altijd een streepje voor! Afgelopen week was daarom ook weer een hoogtepunt in m’n Borne Trotsheid. We hebben namelijk de aftermovie van Slag om Borne 2023 gelanceerd én de inschrijvingen zijn weer geopend voor editie 2024! 

Je kan er veel over zeggen en er heel veel van vinden, maar die 2 minuut en 42 seconden zorgen ervoor dat mijn adrenaline niveau sky-high gaat. Zo gaaf dat we dit in Borne, met Borne en door Borne kunnen organiseren! En dat er zo intens veel mensen aan mee doen. Vorig jaar waren het er meer dan 2.000. En eerlijk gezegd begrijp ik wel dat de rest van Twente bijna jaloers naar Borne kijkt. En dat we heel vaak worden gevraagd ons concept te delen. Maar ons standaard antwoord is dat we daar eigenlijk niet mee kunnen helpen. Het moet namelijk passen bij jouw dorp. En je hebt gewoon 5 creatieve idioten nodig om dit te bewerkstelligen. Goddank hoor ik daar bij, want had het voor geen goud willen missen de afgelopen jaren.

Sinds 2021 is het met stip één van de hoogtepunten van mijn jaar. Dit is pure Borne promotie en voor iemand zoals ik – waarbij Borne de grootste passie is – kan je hier alleen maar goed op gaan. Heel goed zelfs. Bekijk de video via de sociale media kanalen of de website van Slag om Borne, schrijf je in en voel dit jaar hoe het is om ook zo’n Trotse Bornenaar te zijn tijdens Slag om Borne 2024!

Corine Hofstra
Visit Borne

Kijk voor alle activiteiten in Borne voor de komende tijd ook eens op: www.visitborne.nl 

Afbeelding
Plezier maken staat voorop bij leuke sportinstuif voor kinderen 19 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe en veiligere containerwagen 19 uur geleden
Bram Suijker (midden) speelt Billy Pelgrim. Sophie Höppener en Jasper Stoop spelen in deze herneming de andere rollen. Foto: Sanne Peper
Theater Rotterdam speelt bejubelde Slachthuis vijf 20 uur geleden
Wethouder David Vermorken krijgt uitleg over de werking van de grote tanks waarin het water verwarmd wordt
Gasloze kleedkamers bij NEO 14 mei, 14:40
Afbeelding
Samen Kerken: Pinksteren 2024 14 mei, 13:38
Meyra verwelkomt u graag tijdens de open dagen op 24 en 25 mei.
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 13:29
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: een handige vriendin zit met de blaren... 14 mei, 13:18
Bofkont Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: het geluk lacht me toe deze weken! 14 mei, 12:25