Proef kersverse honing. (Foto: Shutterstock)
Proef kersverse honing. (Foto: Shutterstock) Foto: Shutterstock

Imkers staan klaar om bezoekers alles over bijen en honing te leren

Algemeen

Imker en vrijwilliger Hennie Keizers is er helemaal klaar voor. De eerste honing van het jaar is gereed om geoogst en geslingerd te worden. Een mooie gelegenheid om bezoekers mee te nemen in de wereld van bijen en honing. Rasverteller Keizers laat samen met collega-imkers van de Bijenvereniging Hengelo en omstreken zien hoe de honing uit de raten wordt verwijderd. 

Ambt Delden - Bezoekers mogen zelf helpen slingeren en ondertussen vertelt de imker over bijenvolken, hoe ze met elkaar communiceren en het belang van bijen als het gaat om bestuiving van bloesems. Ook voor basisschoolkinderen is het goed te begrijpen en valt er veel te leren. Proeven mag en volgens kenners is dit de lekkerste honing van het jaar. De bijen van de Wendezoele halen alle nectar binnen een straal van 1,5 kilometer uit een zeer grote diversiteit aan planten en bomen op het landgoed Twickel. Dit zorgt voor een gevarieerde smaak en verschil tussen de voorjaars- en zomerhoning. Echte Wendezoele honing onderscheidt zich van commerciële producten omdat zij puur en “onversneden” is, dus vrij van toevoegingen of honing van elders.

Veel trouwe gebruikers laten weten dat ze baat hebben van Wendezoele honing bij hooikoorts. Uiteraard zijn de potten honing te koop. Het museum is gevestigd aan de Twickelerlaan 14 te Ambt Delden en is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Entree volwassenen is 5 euro en kinderen tot en met 12 jaar 1,50 euro. De allerkleinsten tot 4 jaar hebben gratis toegang.

Kijk voor het volledige jaarprogramma en voor de openingstijden op www.wendezoele.nl Kinderen hebben uitsluitend toegang onder begeleiding van een volwassene. Museumboerderij Wendezoele is gevestigd op het Twickelerf Erve Brinkcate, Twickelerlaan 14, Ambt Delden. Het geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Naast de traditionele gebouwen en het erf met daarbij wisselende exposities, is er een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin maar ook gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij.

Meer informatie staat op de website www.wendezoele.nl 

Afbeelding
Olav Mol en Jack Plooij en hun helden uit de Formule 1 29 sep., 19:29
Afbeelding
Uw kleding geeft toekomst in Oeganda 28 sep., 17:52
Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Het leukste hondenfeest bij de Hondenhoeve 28 sep., 13:53
Afbeelding
Nivon Hengelo heeft een uitgebreid cursusaanbod 28 sep., 10:50
Afbeelding
Column: Besturen 28 sep., 08:26
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
'Wil je niet missen: Pasar Malam Asia in Enschede!' 27 sep., 17:23